Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΑΣΦΕΕΑ: Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις στις 24 Ιανουαρίου


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
(ΑΣΦΕΕΑ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα του κλάδου, ιδιαίτερα την τελευταία διετία, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου φάνηκαν επιεικώς αναντίστοιχες και επέμειναν, μέχρι παρεξηγήσεως, στη γραμμή του «συνεργάτη και συνομιλητή», (στην πράξη καρπαζοεισπράκτορα) των υπουργείων.

Ορισμένες Ενώσεις πήραν πρωτοβουλίες και ανέδειξαν τα προβλήματά μας το προηγούμενο διάστημα. Αλλά από ότι φαίνεται δεν είναι αρκετό αυτό. Χρειάζεται πιο μαζική και συντονισμένη προσπάθεια από όλες τις Ενώσεις, δράσεις σε όλη τη χώρα συντονισμένα, σε υπουργείο, Περιφέρειες, Δ.Ο.Υ. και σε άλλες υπηρεσίες. Πιθανά και πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ή και άλλες μορφές αν αποφασιστούν από την πλειοψηφία των συναδέλφων.

Η πολιτική που υλοποιούν όλες οι κυβερνήσεις για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των ομίλων, ευνοούν τον ανταγωνισμό και οδηγούν τις μικρές επιχειρήσεις σε αδιέξοδο. Το δήθεν φάρμακο των συγχωνεύσεων, ευνοεί τις εξαγορές από τις μεγάλες επιχειρήσεις και τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων. Αυτή η τύχη περιμένει και τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές όσο υλοποιείται αυτή η πολιτική.

Εκεί οδηγεί και η επιμονή στην εφαρμογή των my data, που θα λειτουργήσει σαν εργαλείο ταχύτερης συγκέντρωσης του κλάδου στις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες.

Με την ανακοίνωση μας αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις Ενώσεις να καλέσουν σε άμεσες κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 24 Γενάρη.

Άμεσα διεκδικούμε:

• Λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την προστασία της υγείας του λαού και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.

• Να μην εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός για τα mydata. Αυτό το έκτρωμα δεν έχει καμία σχέση με ηλεκτρονικά βιβλία, αλλά αποτελεί εργαλείο ταχύτερης συγκέντρωσης του κλάδου στις μεγάλες εταιρείες, είτε λογιστικές-ελεγκτικές, είτε software.

• άμεση νομοθέτηση της ασθένειας των λογιστών και της άδειας εγκυμοσύνης για τις συναδέλφισσες

• καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως μήνα ανάπαυσης των λογιστών με αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

• Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη που επιδιώκει το φακέλωμα των συνδικαλισμένων, τον έλεγχο των σωματείων, τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Συνάδελφοι
οι αγώνες μας δεν είναι μάταιοι. Είμαστε σίγουροι ότι πλησιάζει η ώρα για μια νέα διοίκηση στην ΕΦΕΕΑ και την ΠΟΦΕΕ που θα εκφράζει τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, που με τη συμμετοχή όλων μας θα διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα μας και δεν θα είναι «συνεργάτης» και υπερασπιστής των αντιλαϊκών επιλογών κάθε κυβέρνησης.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς μας και η όξυνση των προβλημάτων δεν μας επιτρέπει ούτε αδιαφορία ούτε εφησυχασμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πιέσουν και να πάρουν μαζικά αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 24/01/2022 σε όλη τη χώρα με τα παραπάνω αιτήματα.
Στην Αθήνα καλούμε όλους τους συναδέλφους την ίδια μέρα σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Οικονομικών στις 11 π.μ.