Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Βασίλης Σπανάκης: «Να ενισχυθούν άμεσα σε προσωπικό οι ΔΟΥ Γλυφάδας, Ηλιούπολης και Καλλιθέας»

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί μεγάλη δυσκολία στην ανταπόκριση των αιτήσεων των φορολογουμένων για διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. καθημερινά καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει και ιδιαίτερα μέσα στην υγειονομική κρίση. Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε συναλλαγές που άπτονται της Φορολογίας Κεφαλαίου (μεταβιβάσεις, δωρεές, κληρονομιές), με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά πολλά παράπονα».

Τα παραπάνω επισημαίνει σε Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών Βασίλης – Πέτρος Σπανάκης και σημειώνει την έλλειψη αντίστοιχου προσωπικού στις συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ καθώς και τις συγχωνεύσεις που έχουν γίνει, με αποτέλεσμα τη διόγκωση των καθυστερήσεων.

Ο κ. Σπανάκης ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό αν προτίθεται να ενισχύσει άμεσα τις Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, Ηλιούπολης και Καλλιθέας με προσωπικό για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις πρόσθετες ανάγκες στα Τμήματα Κεφαλαίου, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις συναλλαγές της Φορολογίας Κεφαλαίου (μεταβιβάσεις, δωρεές, κληρονομιές).

Παρατίθεται το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:
τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: «Να ενισχυθούν άμεσα σε προσωπικό οι Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, Ηλιούπολης και Καλλιθέας»

Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα έχει διαπιστωθεί μεγάλη δυσκολία στην ανταπόκριση των αιτήσεων των φορολογουμένων για διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. καθημερινά καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες που έχουν προκύψει και ιδιαίτερα μέσα στην υγειονομική κρίση.

Ωστόσο, υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε συναλλαγές που άπτονται της Φορολογίας Κεφαλαίου (μεταβιβάσεις, δωρεές, κληρονομιές), με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά πολλά παράπονα.

Επειδή δεν υπάρχει το αντίστοιχο προσωπικό στις συγκεκριμένες Δ.Ο.Υ. για να εξυπηρετήσει το πλήθος των συναλλαγών.

Επειδή οι συγχωνεύσεις των Δ.Ο.Υ. έχουν διογκώσει σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα των καθυστερήσεων.

Να σημειωθεί επίσης, πως το θέμα των καθυστερήσεων έχει αναδείξει και η Ένωση Συμβολαιογράφων Ελλάδος.

Επειδή επικρατούν στις Δημόσιες Υπηρεσίες ειδικές συνθήκες (τηλεργασία, εκ περιτροπής εργασία) για την υγειονομική ασφάλεια εργαζομένων και κοινού.

Επειδή και η μετάβαση στην ηλεκτρονική μεταβίβαση των ακινήτων και γενικότερα της χρήσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό στα Τμήματα Κεφαλαίου των Δ.ΟΎ.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Προτίθεστε να ενισχύσετε άμεσα τις Δ.Ο.Υ. Γλυφάδας, Ηλιούπολης και Καλλιθέας με προσωπικό για την αντιμετώπιση των αναγκών που έχουν προκύψει;

2) Αν ναι, υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα;

3) Πως σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε τις πρόσθετες ανάγκες στα Τμήματα Κεφαλαίου, προκειμένου να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στις συναλλαγές της Φορολογίας Κεφαλαίου (μεταβιβάσεις, δωρεές, κληρονομιές);

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος-Πέτρος Ν. Σπανάκης