Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Β. Σπανάκης: «Να δοθεί ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων»

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων ζητά ο Βασίλης Σπανάκης

Την ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων ζητά, ο Βουλευτής του Νοτίου Τομέα Αθηνών κ. Βασίλειος – Πέτρος Σπανάκης με ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.

Ο κ. Σπανάκης τονίζει ότι υπάρχει έντονη ανάγκη ολιγοήμερης παράτασης η οποία δεν επιβαρύνει τα δημοσιονομικά έσοδα της χώρας και επισημαίνει ότι η φετινή χρονιά στέφθηκε με επιτυχία για τα έσοδα και τα αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής, δεδομένου ότι στις 20 Αυγούστου η χώρα μας βγήκε οριστικά από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-ΠΕΤΡΟΣ ΣΠΑΝΑΚΗΣ
Βουλευτής Β3′ Νοτίου Τομέα Αθηνών – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Θέμα: «Άμεση νομοθετική ρύθμιση για την ολιγοήμερη παράταση της προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων»

Κύριε Υπουργέ,

Το ζήτημα της παράτασης των φορολογικών δηλώσεων απασχολεί κάθε χρόνο φορολογούμενους, λογιστές, Επιμελητήρια και φυσικά το Υπουργείο Οικονομικών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή χρονιά στέφθηκε με επιτυχία για τα έσοδα και τα αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής, δεδομένου ότι στις 20 Αυγούστου η χώρα μας βγήκε οριστικά από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας.
Σήμερα 30 Αυγούστου 2022 λήγει η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα και όπως έχει γίνει γνωστό τόσο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος όσο και από άλλους φορείς και οργανώσεις που εκπροσωπούν λογιστές και φοροτεχνικούς, υπάρχει έντονη ανάγκη ολιγοήμερης παράτασης.
Επειδή η όποια παράταση δεν επιβαρύνει τα δημοσιονομικά της χώρας.
Επειδή το σύστημα δεν λειτουργεί για τα νομικά πρόσωπα, από χθες Δευτέρα 29 Αυγούστου.
Επειδή οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις αυξημένες υποχρεώσεις.
Επειδή οι φορολογούμενοι σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεστε να προχωρήσετε σε ολιγοήμερη μετάθεση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων του έτους 2021, παρέχοντας παράλληλα στα φυσικά πρόσωπα το δικαίωμα της έκπτωσης με την εφάπαξ καταβολή του φόρου;


Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος – Πέτρος Ν. Σπανάκης

Source