Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Γ.Πιτσιλής – Στο τέλος του χρόνου το πλαίσιο για τις κυρώσεις στα myDATA – Έρχονται κυρώσεις για τη διασύνδεση ταμειακών με την ΑΑΔΕ

Σε εκπομπή της ΕΡΤ μίλησε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ σχετικά με την νέα εφαρμογή «appodixi». Μεταξύ άλλων ο Διοικητής ανέφερε για τις ταμειακές μηχανές και για myDATA :

«Αυτή τι στιγμή που μιλάμε το 70% από τις 550 χιλιάδες ταμειακές μηχανές που είναι καταγεγραμμένες στο σύστημά μας, είναι διασυνδεδεμένες με την ΑΑΔΕ. Ετοιμάζουμε με το Υπ.Οικονομικών ένα πλαίσιο κυρώσεων για όσους δεν διασυνδέσουν τις ταμειακές τους μηχανές, το οποίο θα έρθει πολύ σύντομα στο επόμενο νομοσχέδιο» (δείτε εδώ).

«Μαζί με το υπ.Οικονομικών πάμε βήμα βήμα, προέχει η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με την ΑΑΔΕ, ούτως η άλλως δεν είναι υποχρεωτική η έκδοση των τιμολογίων ηλεκτρονικά, είναι υποχρεωτική η διαβίβασή τους. Παρακολουθούμε την πορεία του myDATA και νομίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε καταλήξει και σε ένα πλαίσιο κυρώσεων για όσους πλέον δεν τηρούν τις υποχρεώσεις αυτές.»

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Source