Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ) – Μία οφειλόμενη απάντηση

Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ)

Με περίσσια ευκολία και χωρίς φειδώ χρησιμοποιεί την λέξη «λαϊκισμός» ο Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε.Α και επικεφαλής της παράταξης των «Ανεξάρτητων» στην τελευταία γεμάτη βερμπαλισμό και λεκτικές ακροβασίες ανοιχτή του επιστολή, ακολουθώντας κατά γράμμα την επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης που στην προσπάθειά της να αποφύγει οποιαδήποτε συζήτηση και για να αποπροσανατολίσει τον δημόσιο διάλογο από τα φλέγοντα προβλήματα της συγκυρίας τα βαφτίζει όλα «λαϊκισμό» και ξεμπερδεύει θαρρώντας ότι τα ξορκίζει.

Είναι μάλιστα τόσο άγαρμπη και εξοργιστική αυτή του η προσπάθεια που δεν έχει διστάσει σε συνεδρίαση του Δ.Σ να αποκαλέσει «λαϊκίστικο» το αίτημα για ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας που έχουν επανειλημμένα θέσει ως πρόταση η παράταξη του ΔΙΚΤΥΟΥ καθώς και οι υπόλοιπες παρατάξεις της μειοψηφίας στην ΕΦΕΕΑ.

Σωστά υπενθυμίζει ο Πρόεδρος τις αποφάσεις της Γ.Σ της Ένωσης καθώς και της Π.Ο.Φ.Ε.Ε αλλά ξεχνάει ότι οι αποφάσεις αυτές προέκυψαν από τον διάλογο και τις προτάσεις που κατέθεσαν οι παρατάξεις της μειοψηφίας και όχι μόνο.

Εξ όσων φαίνεται όμως τις έχει λησμονήσει ο ίδιος γιατί καμία από αυτές δεν έχει στηρίξει έμπρακτα εδώ και 18 μήνες.

Αντιθέτως έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να στηρίξει τις ακατανόητες και εμμονικές επιλογές της Α.Α.Δ.Ε. και του Υ.Ο για εφαρμογή των ηλεκτρονικών βιβλίων από 1 Απριλίου 2021 ακολουθώντας την ενδοτική και υποτελή στάση της Ομοσπονδίας η οποία έχει ενστερνιστεί πλήρως την προσπάθεια για προώθηση της εφαρμογής περιοδεύοντας ανά την επικράτεια σε αγαστή συνεργασία με την ΑΑΔΕ και την εταιρεία πληροφορικής που παρέχει χορηγίες και έχει στηρίξει την επιθετική πολιτική της πωλήσεων με κορωνίδα τα προϊόντα ηλεκτρονικής διαβίβασης.

Είναι γνωστή η απέχθεια που τρέφει ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ προς κάθε αγωνιστική έκφραση και διεκδίκηση του κλάδου.

Στο πρόσφατο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει «άτομα του καφενείου και του πεζοδρομίου» τα μέλη των παρατάξεων που συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας.

Αυτή του η επιλογή καθώς και σύσσωμου του Δ.Σ της ΠΟΦΕΕ τους απέτρεψε από το να μην συμμετάσχουν στην κινητοποίηση της 3 Ιουλίου 2020 στο Υπουργείο Εργασίας, το Υ.Ο και την ΑΑΔΕ.
 
Είναι απόλυτα συνεπείς στην λογική των «συνεργατών» και δεν αντιλαμβάνονται ότι οι συνεχείς υποχωρήσεις και η ενδοτικότητα τους καθιστά δεδομένους και προβλέψιμους άρα και ακίνδυνους για τις ηγεσίες του Υπουργείου.

Αν θεωρούν ότι τα συμφέροντα του κλάδου ταυτίζονται με τους στόχους και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης ας βγουν να το δηλώσουν δημόσια.

Θα στηρίξει ο Πρόεδρος και οι συν αυτώ το πάνδημο αίτημα για επ’ αόριστον αναβολή εφαρμογής του MYDATA έως ότου παρέλθει η επιδημία του κορωνοϊού και υπάρξει ανάταξη της Οικονομίας ή θα υποστηρίξει ξανά όπως το έκανε στο τελευταίο ΔΣ ότι τα ηλεκτρονικά βιβλία είναι πρόβλημα των επιχειρήσεων και όχι των Λογιστών;

Ο κλάδος και οι συνάδελφοι διέρχονται κρίσιμες ώρες και αυτό που χρειάζονται είναι συνδικαλιστικές ηγεσίες που θα προασπίζουν τα ζωτικά τους συμφέροντα και όχι τα σχέδια της ΑΑΔΕ και του Υ.Ο.

‘’Η ζωή αλλάζει δίχως να κοιτάζει τη δική σου μελαγχολία κι έρχεται η στιγμή για ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις’’
Φορτηγό –Διονύσης Σαββόπουλος