Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Διαδικτυακή Συζήτηση για τη Φορολογία – Η Φορολογία ως Βασικός Πυλώνας του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία

Η Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής, που ιδρύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου με στόχο την προώθηση της έρευνας στον τομέα της φορολογίας και της λογιστικής και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής απόψεων σε φορολογικά και λογιστικά θέματα, αρχίζει τη δραστηριότητά της με ένα διαδικτυακό στρογγυλό τραπέζι με θέμα:

«Η Φορολογία ως Βασικός Πυλώνας του Σχεδίου Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία».

Η συζήτηση για την οποία αφετηρία αποτελούν τα φορολογικά συμπεράσματα της Έκθεσης Επιτροπής Πισσαρίδη θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021, ώρα 17.00-19.00 και μπορούν να την παρακολουθήσουν όσοι εγγραφούν.

Η εκδήλωση θα αρχίσει με σύντομο χαιρετισμό του Καθηγητή Σπυρίδωνα Φλογαΐτη, Διευθυντή του Οργανισμού και πρόλογο για το θέμα του στρογγυλού τραπεζιού από τον Πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής της Ακαδημίας, πρώην Υφυπουργό Οικονομικών, Δικηγόρο κο Γιώργο Μαυραγάνη.

Θα ακολουθήσουν σημαντικοί ομιλητές που θα παρουσιάσουν τις απόψεις τους:

– κ. Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής Τράπεζας της Ελλάδος
– καθ. Νίκος Βέττας, Γενικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, Καθηγητής ΟΠΑ
– κ. Αλέξης Πατέλης, Προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης (Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος)
– κ. Αθανάσιος Σαββάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ Γιώργος Μαυραγάνης και θα είναι δυνατό να υποβληθούν ερωτήσεις γραπτώς.

Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης παρακαλούμε εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_2Igk1ms3QhWtDd9JvPu1Pw

Λίγα λόγια για την ακαδημία Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής

Η Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής (εν συντομία Φορολογική Ακαδημία) ιδρύθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου με στόχο τη προώθηση της έρευνας στον τομέα της φορολογίας και της λογιστικής και τη διευκόλυνση της ανταλλαγής απόψεων σε φορολογικά και λογιστικά θέματα

Η Ακαδημία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες παρουσίασης και πρακτικών λύσεων στον τομέα της φορολογίας και της λογιστικής, ενεργώντας ως σύνδεσμος μεταξύ οικονομικών οργανισμών, ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, εθνικών ή τοπικών κυβερνήσεων και διεθνών οργανισμών, που εφαρμόζουν πολιτικές βασισμένες σε φορολογικές και λογιστικές μελέτες. Κατά συνέπεια, η Ακαδημία προωθεί πιλοτικές και καινοτόμες δράσειςμε στόχο την επίτευξη των βέλτιστων πρακτικών.

Παράλληλα, η Ακαδημία ενεργεί ως ανεξάρτητο επιστημονικό όργανο στη μελέτη φορολογικών και λογιστικών θεμάτων στενά συνδεδεμένων με την οικονομική δραστηριότητα. Επίσης, η Ακαδημία προσφέρει επιστημονική υποστήριξη και τεκμηρίωση σε φορολογικά και λογιστικά ζητήματα ενώπιον εθνικών και ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων.

Τέλος, η Ακαδημία διοργανώνει ημερίδες, συνέδρια και ανοιχτές συζητήσεις σε επίκαιρα φορολογικά και λογιστικά ζητήματα ενώ δρομολογείται η θέσπιση σεμιναρίων και κύκλου μεταπτυχιακών σπουδών για τη φορολογία τη λογιστική και τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Ο Γεώργιος Σ. Μαυραγάνης, Δικηγόρος – Διαχειριστής Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρίας MKlegal, πρώην Υφυπ. Οικονομικών (2012-2015) είναι ο Πρόεδρος της Ακαδημίας και επικεφαλής του Συμβουλευτικού Επιστημονικού Συμβουλίου το οποίο αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη αναφερόμενα με αλφαβητική σειρά:

– Άγγελος Γρηγοριάδης, Μέλος ΔΣ Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, πρώην επικεφαλής KPMG Κύπρου.
– Ελένη Θεοχαροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φορολογικού Δικαίου Νομικής Σχολής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
– Κωνσταντίνος Καραμάνης, Καθηγητής Λογιστικής στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Αντώνιος Ντέμος, Καθηγητής Τραπεζικών και Διεθνών Χρηματοοικονομικών στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
– Κατερίνα Πέρρου, Δικηγόρος με εξειδίκευση στο Φορολογικό Δίκαιο
– Δημήτρης Τσαγκάρης,Οικονομολόγος Πιστοποιημένος Λογιστής Φοροτεχνικός Α Τάξεως, ιδρυτής της F.A.O. Economics ΑΕ.