Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Διακήρυξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών για τις επικείμενες αρχαιρεσίες των συλλόγων και της ομοσπονδίας

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Συναδέλφισσες – φοι,

Στις επικείμενες αρχαιρεσίες των συλλόγων μας και της ομοσπονδίας (ΠΟΦΕΕ) το διάστημα Οκτώβρη-Δεκέμβρη, μπορούμε να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή, να φέρουμε στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ συναδέλφους που έχουν εκλεγεί με το πλαίσιο πάλης των ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ.
 
Θυμηθείτε τι έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Οι λογιστές, όπως και χιλιάδες άλλοι αυτοαπασχολούμενοι, πληρώσαμε βαριά την «επιστροφή στην ανάπτυξη» και τις αντιλαϊκές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων. Η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, ο ορυμαγδός των έμμεσων φόρων, η συνέχιση των φόρων και των χαρατσιών όπως ο ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος, η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, η δουλειά ήλιο με ήλιο και η συνυπευθυνότητα του λογιστή, διέλυσαν τη ζωή μας. Από το Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα οι απανωτές ΠΝΠ και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι, μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «κερασάκι» των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Την ίδια ώρα οι ελεγκτικές εταιρείες και τα μεγάλα λογιστικά γραφεία εξαπλώνονται. Αυξάνεται η αβεβαιότητα για το μέλλον, ειδικά για όλους τους νεότερους συναδέλφους.

Οι πανηγυρισμοί των κυβερνήσεων για το τέλος των μνημονίων, την επιστροφή στην ανάπτυξη και άλλες διακηρύξεις, αποδείχτηκε ότι  δεν αφορούν τα δικά μας συμφέροντα.

Οι εκατοντάδες μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ και ισχύουν στο ακέραιο. Κανένας δεν καταργήθηκε. Με το πρόσχημα της πανδημίας ψηφίστηκαν δεκάδες αντιλαϊκοί νόμοι-τερατουργήματα. Τα τερατώδη πλεονάσματα στα οποία έχουν δεσμευτεί μέχρι το 2060, απαιτούν νέες αιματηρές θυσίες από εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Την ίδια ώρα μας δένουν όλο και πιο σφιχτά στο άρμα του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους για τα συμφέροντα διεθνών μονοπωλιακών ομίλων.

Θυμηθείτε:

Που ήταν η διοίκηση της ομοσπονδίας και της ΕΦΕΕΑ όλο αυτό το διάστημα;

Πως αντέδρασαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα στα συνεχόμενα αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα που έπληξαν και το δικό μας κλάδο, στο όνομα της εξόδου από την πολύχρονη οικονομική κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη;

Τι έκαναν τον ενάμιση χρόνο της πανδημίας, όταν όλες οι λειτουργίες του δημοσίου έπεσαν στις πλάτες των λογιστών;

Στήριξαν και στηρίζουν όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις που συντελούνται με τις ευλογίες κυβερνήσεων-Ε.Ε. και αφορούν τις αλλεπάλληλες πιστοποιήσεις, τα συνεχόμενα σεμινάρια, τα χαράτσια της δήθεν επιμόρφωσης. Υπερθεματίζουν στην εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας των Λογιστών, μαζί κι αντάμα με το Ο.Ε.Ε. στο οποίο ενώ ασκούν συνδιοίκηση, στους συναδέλφους το κατηγορούν. Η «αξιοπιστία» σε όλο της το μεγαλείο.

Τελευταίο τους κατόρθωμα είναι η μέχρι παρεξηγήσεως στήριξη του εγχειρήματος των MyData. Τη στιγμή που οι λογιστές ζήταγαν μια ανάσα από τον απάνθρωπο φόρτο εργασίας, η ΠΟΦΕΕ διοργάνωνε σεμινάρια σε όλη τη χώρα, απαιτώντας την όσο πιο σύντομη εφαρμογή τους. Αντέδρασε μόνο κάτω από την πίεση πολλών Ενώσεων από το Μάρτη του 2021 και μετά, αλλά και πάλι διαστρεβλώνοντας τα αιτήματα, εμφανίζοντας ότι και οι 49 Ενώσεις προσυπογράφουν τη λογική της κάλπικης πλειοψηφίας του ΔΣ.

Τα ΔΣ της ΠΟΦΕΕ και της ΕΦΕΕΑ με την τακτική τους αποπροσανατολίζουν από τις βασικές αιτίες των προβλημάτων, καλλιεργώντας αυταπάτες ότι θα ρυθμιστεί η αγορά σε όφελος όλων των λογιστών, κάτι που διαψεύδεται από την ίδια την πραγματικότητα, εγκλωβίζοντας τους συναδέλφους σε αδιέξοδες πρακτικές. Η διοίκηση της ΕΦΕΕΑ αποφάσισε γενική συνέλευση και εκλογές με ψηφιακά μέσα, για να αποφύγει για άλλη μια φορά τη ζωντανή και ουσιαστική συμμετοχή των λογιστών. Είναι άλλος ένας λόγος να καταδικαστεί από τους συναδέλφους.

Την ίδια ώρα ιδρώνουν όταν ακούνε προτάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Εκτός από τα αιτήματα για τις παρατάσεις των προθεσμιών, όλες οι άλλες τους προσπάθειες είναι το λιγότερο επικίνδυνες για τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Τους 18 μήνες της πανδημίας δεν έκαναν παρά μόνο διαδικτυακά σεμινάρια για τα MyData.

Όσοι ψευδεπίγραφα λένε ότι «όλοι μαζί» θα αγωνιστούμε, λένε συνειδητά ψέματα. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια συμφέροντα. Ο αυτοαπασχολούμενος που πλήττεται από τις αντιλαϊκές πολιτικές, δεν έχει τίποτε που να τον συνδέει με τις μεγάλες λογιστικές-ελεγκτικές εταιρείες. Είναι σε αντίπαλα στρατόπεδα.

Η πολιτική που υπηρετεί τον ένα, πλήττει τον άλλο.

Αυτό που ζούμε κι εμείς, όπως και όλοι οι αυτοαπασχολούμενοι και εργαζόμενοι, δεν είναι «ακραία φαινόμενα» ή «ανικανότητα υπευθύνων».

Όλα τα μέτρα που προωθούνται στο επάγγελμά μας από την κυβέρνηση με τις ευλογίες και τη στήριξη από ΟΕΕ και ΠΟΦΕΕ, εκφράζουν συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές και οδηγούν στην ολοκληρωτική παράδοση του λογιστικού έργου σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες. Δεν είναι τυχαία η ταύτισή τους.

Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία να προσπαθήσουμε να βρούμε μια διέξοδο. Να δούμε τι δημιουργεί και οξύνει τα προβλήματά μας, να βρούμε τους αντιπάλους και τους συμμάχους μας. Να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο δράσης, που θα βάζει εμπόδια στους σχεδιασμούς της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων και όσων «ευλογούν» με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις πολιτικές και τις κατευθύνσεις των μεγάλων επιχειρήσεων και της Ε.Ε.

Συναδέλφισσες – φοι

Θα αποδεχτούμε αυτή την κατάσταση;

Υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσουμε τη δύναμή μας, να ακουστεί πιο δυνατά η φωνή των χιλιάδων λογιστών.

Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στις Ενώσεις και την Ομοσπονδία. Να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης και να δώσουμε βήμα στις πραγματικές ανάγκες και διεκδικήσεις μας.

Σήμερα χρειαζόμαστε Ενώσεις και Ομοσπονδία που να εμπνέουν και να συσπειρώνουν τους λογιστές, να μην απαξιώνουν τους συναδέλφους καθιστώντας τους παρατηρητές. Τα συνδικαλιστικά μας όργανα να στηριχθούν στην πλειοψηφία των συναδέλφων που πρέπει μαζικά να οργανωθούν στις Ενώσεις, να υιοθετήσουν αγωνιστικές, διεκδικητικές επιλογές. Ιδιαίτερα να στηριχθούν οι νέοι συνάδελφοι και οι γυναίκες αυτοαπασχολούμενες λογίστριες. Να παλέψουμε για Ενώσεις και Ομοσπονδία που να είναι μπροστάρηδες στους αγώνες και όχι υπάκουοι συνομιλητές και συνεργάτες των υπουργείων.

Η δουλειά και τα δικαιώματά μας κατοχυρώνονται μόνο με αγώνες ενάντια στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και όσων με ευλάβεια τα υπηρετούν.

Καμία εμπιστοσύνη σε όσους λιβανίζουν το κεφάλαιο, τις κυβερνήσεις του και την Ε.Ε.

Μαζική συμμετοχή στις Ενώσεις και τις αρχαιρεσίες. Ριζική αλλαγή των συσχετισμών.

Συμμαχία με τα λαϊκά στρώματα που τσακίζονται από τις πολιτικές του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Δημιουργούμε παντού τις Αγωνιστικές Συσπειρώσεις Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών, με τους συναδέλφους που δεν υποτάσσονται στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν και κρατάνε ψηλά το κεφάλι, που με συνέπεια αντιμάχονται τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη των ομίλων τσακίζοντας τις ζωές μας.

Διεκδικούμε:

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ.

• Αφορολόγητο όριο 12.000 € και 3.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.
• Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης.
• Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
• Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ.

• Κατάργηση του νέου πτωχευτικού κώδικα και των νόμων που απελευθερώνουν τις κατασχέσεις και πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας. Καμιά κατάσχεση επαγγελματικής στέγης και εξοπλισμών για εισοδήματα κάτω των 12.000 ευρώ.
• Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων. Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
• Ακατάσχετος λογαριασμός για όλους τους αυτοαπασχολούμενους με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.
• Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για χρέη στο ασφαλιστικό ταμείο.

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ-ΥΓΕΙΑ.

• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
• Κοινωνική Ασφάλιση δημόσια, καθολική, με κρατική επιχορήγηση, ικανή για την κάλυψη όλων των αναγκών σε συντάξεις και παροχές υγείας-πρόνοιας.
• Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων.
• Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης γυναικών και ανδρών, στα 55 έτη για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες.
• Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
• Ούτε ένα ευρώ για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ.

• Ένταξη όλων των παιδιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις στους παιδικούς σταθμούς, κάλυψη όλων των αναγκών. Κατάργηση των τροφείων.
• Μείωση 50% στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ.

• Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου σαν μήνα άδειας για τους λογιστές – καμία καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστο.
• Καθιέρωση δυνατότητας ασθένειας του λογιστή, με παράταση προθεσμιών για τους πελάτες που τον έχουν εξουσιοδοτήσει.
• Κατάργηση των νόμων για την αποκαλούμενη «απελευθέρωση» επαγγελμάτων, που διευκολύνει την επέκταση των μονοπωλίων και σπρώχνει στην ανεργία τους αυτοαπασχολούμενους.
• Κατάργηση των χαρατσιών του ΟΕΕ. Κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας.
• Ενημέρωση για τις νέες εξελίξεις και επικαιροποίηση των γνώσεων με ευθύνη των φορέων της αρχικής εκπαίδευσης δωρεάν. Κατάργηση της πιστοποίησης.
• Μείωση της συνδρομής και μαζικοποίηση των συλλόγων, δημοκρατική και συλλογική λειτουργία
• Εφαρμογή της απλής αναλογικής σε όλους τους συλλόγους και την ομοσπονδία.

Συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες

Στηρίζουμε αγωνιστικά ψηφοδέλτια και συναδέλφους.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ