Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΛΕΠΑ: Κινητοποίηση στο υπουργείο εργασίας και συλλαλητήριο

ΕΛΕΠΑ
ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, Αθήνα

Τ: 210.38.35.093
210.38.02.923

F: 210.33.00.776
[email protected]
[email protected]
www.elepa.gr

Δελτίο Τύπου για την κλιμάκωση της δράσης μας

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην κινητοποίηση συνδικάτων και εργαζομένων σήμερα στη 1μ.μ., έξω από το υπουργείο Εργασίας, την ώρα που η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας θα παρουσιάζουν το αντεργατικό-νομοσχέδιο έκτρωμα!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/5/2021 σε Αθήνα: 7μ.μ. στα Προπύλαια και Πειραιά: 7μ.μ. στην πλατεία Κοραή

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Σήμερα το μεσημέρι η κυβέρνηση της ΝΔ θα παρουσιάσει διαδικτυακά το νέο αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή το οποίο φέρνει τον τίτλο: «Για την προστασία της Εργασίας» ενώ ο πραγματικός του τίτλος είναι «Ένας ακόμα νόμος για το ξεζούμισμα των εργαζομένων και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης».

Η Πρωτομαγιάτικη απεργία ήταν το πρώτο βήμα απέναντι στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης που ξεθεμελιώνει -με νόμο πλέον- το 8ωρο, επιβάλλει την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, θέτει νέους περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας, στο περιεχόμενο της πάλης των συνδικάτων και των αγώνων των εργαζομένων. Ο αγώνας τώρα πρέπει να κλιμακωθεί.

Συνεχίζουμε με κλιμάκωση της δράσης μας όπως αποφασίσαμε στη σύσκεψη Ομοσπονδιών και Σωματείων που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Μαΐου με:

– Συμμετοχή σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 13/5/2021 σε Αθήνα (7μμ στα Προπύλαια) και Πειραιά
– Εκ νέου επικύρωση της απόφασής μας για συμμετοχή στη νέα Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία κόντρα στο νομοσχέδιο έκτρωμα.
– Επαναφορά επικαιροποιημένου σχεδίου νόμου στη βάση αυτού που είχαν καταθέσει στα κόμματα της Βουλής, 536 σωματεία -εκ των οποίων και το σωματείο μας- και αφορούσε σε Συλλογικές Συμβάσεις, μισθό, ωράριο, εργασιακές σχέσεις.

Υπενθυμίζουμε πως στα πλαίσια της καλύτερης προετοιμασίας και συλλογικής απόφασης για την συνέχιση του αγώνα μας, θα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση το Σάββατο 22 Μαίου 2021 στις 18:00, σε ανοιχτό χώρο (το μέρος θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες).

Ο αγώνας συνεχίζεται με αίτημα: Η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό νομοσχέδιο που ετοιμάζει, να μην τολμήσει να το καταθέσει στη Βουλή.

Το ΔΣ