Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΛΦΕΕ Αχαΐας: Πιέσεις από μεγάλες εταιρίες να ξεκινήσουν άμεσα τα ηλεκτρονικά βιβλία – Παράταση για όσο διαρκεί η πανδημία

ΕΛΦΕΕ Ν.ΑΧΑΪΑΣ
[email protected]

Πάτρα, 3 Φεβρουαρίου 2021

Αριθμ.πρωτοκ. 2/03-02-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έπειτα από προσπάθειες του Συλλόγου 01/02/2021 πραγματοποιήσαμε συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου. Στην συνάντηση παραβρέθηκε ο Βουλευτής Αχαϊας κ. Ιάσωνας Φωτήλας και ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδος κ. Γεώργιος Παππάς.

Τον σύλλογο εκπροσώπησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Διονύσιος Κατσαίτης και Δημήτριος Μπόκαρης.

Τα θέματα της συζήτησης ήταν:

– Τα άδικα πρόστιμα των Μ.Υ.Φ. για τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 όπου εξηγήσαμε στον υφυπουργό για το λάθος πρόγραμμα που έχει στηθεί στις εφορίες σε ολόκληρη την επικράτεια. Μας υποσχέθηκε πως θα το δει και θα δώσει λύση άμεσα όπως και για το πρόβλημα με τα πρόστιμα των ΜΥΦ έτους 2014, κάτι που τελικά έγινε.

Τα ηλεκτρονικά βιβλία τα οποία ξεκινούν κανονικά την 01/04/2021 αλλά όσο διαρκεί η πανδημία μας ενημέρωσε ότι θα παίρνει παράταση. Προτείναμε να ξεκινήσουν κανονικά από 01/01/2022 αλλά δυστυχώς υπάρχουν πιέσεις από μεγάλες εταιρίες για να ξεκινήσουν άμεσα.

– Θέσαμε στον κ.Υφυπουργό το θέμα των ληγμένων μισθωτηρίων παλαιοτέρων χρήσεων και ανανέωσης αυτών τα οποία μας ενημέρωσε ότι θα πάρουν παράταση με τη λήξη των φορολογικών δηλώσεων ώστε ο κάθε φορολογούμενος να μπορέσει να διαμορφώσει την τρέχουσα εικόνα των μισθώσεων του.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ.

Μπογιάκης Αλέξανδρος, ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παπαγεωργίου Θεοφάνης, ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ξένος Κωνσταντίνος, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ρεμούνδου Σταματίνα, ΤΑΜΙΑΣ

Τάτσης Χρήστος, ΕΙΔ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μπόκαρης Δημήτριος, ΥΠΕΥΘ.ΤΥΠΟΥ Κ ΜΜΕ

Κατσαϊτης Διονύσιος, ΜΕΛΟΣ
Λιαρομμάτης Δημήτριος, ΜΕΛΟΣ
Τζιβγινίδης Στέλιος, ΜΕΛΟΣ
Σπανός Αντώνιος, ΑΝΤ/ΠΟΣ ΠΟΦΕΕ