Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Επιστολή και αποκατάσταση της αλήθειας από δημοσίευση και αίτημα αντικατάστασης του Γραμματέα της ΕΦΕΕΑ

Ειρήνη Τσεσμελή, Ταμίας της ΕΦΕΕΑ
Προς ΤΟΝ Πρόεδρο και τα μέλη ΔΣ ΕΦΕΕΑ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΕΦΕΕΑ ΣΤΙΣ 17.07.2022

Σήμερα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο έλαβα μια ανακοίνωση της ΑΣΦΕΕΑ η οποία εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ από τον κ. Παύλο Αποστόλου και τον Νίκο Χατζηδάκη.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και την έκφραση των πραγματικών γεγονότων παραθέτω το παρόν για την ορθή αποκατάσταση αλλά και για τον μη διασυρμό και προσβολή τόσο του κ.Πιτσιλή και της Ένωσης όσο και της δικής μου προσωπικότητας.

Ο κ. Αποστόλου ήταν ένας εκ των μελών του ΔΣ που παρευρίσκονταν στην συνάντηση της ΕΦΕΕΑ ως εκπρόσωπος και γραμματέας του ΔΣ με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τον κλάδο μας.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν ήταν η ασθένεια του επαγγελματία λογιστή και η εγκυμοσύνη-λοχεία για την λογίστρια επαγγελματία.

Ο κος Αποστόλου έθεσε την πρόταση για την λοχεία και εγκυμοσύνη, να καθιερωθεί ετήσια άδεια, με παράλληλη μη υποβολή των απαιτούμενων μηνιαίων και τριμηνιαίων δηλώσεων των επιχειρήσεων που έχει αναλάβει η λογίστρια, η οποία είναι λεχώνα ή εγκυμονεί. Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε ότι αυτό είναι αδύνατον και ότι η εγκυμοσύνη – λοχεία είναι ένα γεγονός που είθισται να προγραμματίζεται.

Αμέσως παρενέβειν ενώπιων των παρευρισκόμενων του ΔΣ προέδρου κ. Κούβαρη Νίκο κ. Ντάλα, κ. Βασιλειάδη, κ.Αποστόλου, κ.Χατζηδάκη, κλπ. και έθεσα στον κ.Πιτσιλή σύμφωνα με την αρχή της ισότητας ότι, εφόσον οι υπάλληλοι οι οποίες είναι με εξαρτημένη εργασία, μισθωτές, δικαιούνται 6 μήνες άδεια κατόπιν της γέννας, έτσι και οι ελεύθερες επαγγελματίες λογίστριες θα πρέπει να δικαιούνται την εξάμηνη άδεια.

Αμέσως ο κ. Πιτσιλής συμφώνησε και μας υπέδειξε να ετοιμάσουμε σχετικές μελέτες και να τις υποβάλουμε ώστε σε μια οριζόντια πολιτική να υπάρξει η δυνατότητα της καθιέρωσης της άδειας. Το ίδιο μας πρότεινε και για την ασθένεια του λογιστή. Δηλαδή να ετοιμάσουμε μια μελέτη με την χρήση διατάξεων και νομοθεσίας, που άλλα επαγγέλματα απολαμβάνουν το σχετικό ευεργέτημα της ασθένειας, ώστε να το μελετήσει και να στηρίξει τον ελεύθερο επαγγελματία, όχι μόνο τους λογιστές αλλά όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες.

Μας δήλωσε επίσης ότι πραγματικά θα προβεί δίκαια και ισότιμα σε αυτά που αιτούμαστε και ότι είναι στην διάθεση μας και στο μέλλον για όποια προβλήματα ταλανίζουν τον κλάδο μας.
 
Μετά την έξοδο μας από την αίθουσα συνεδριάσεως ο κ. Αποστόλου μου είπε ενώπιον όλων που παρευρισκόμασταν εκεί ότι δεν το περίμενε να είμαι κατά των γυναικών και να συμφωνήσω με τον κ.Πιτσιλή.

Αμέσως απάντησα ενώπιων όλων και κανένας δεν το διέψευσε ότι ο κ. Πιτσιλής δεν αρνήθηκε την πρόταση για εξάμηνη άδεια όπως έχουν οι μισθωτοί υπάλληλοι και ίσα ίσα μας είπε να ετοιμάσουμε τεχνική μελέτη.

Συνέχισα λέγοντας ότι και βέβαια εάν ήμουν εγώ στην θέση του είτε ως επιχειρηματίας που είχα σύμβαση με λογίστρια που τηρούσε τις μηνιαίες μου υποχρεώσεις θα ήταν αδύνατον να υπάρχει ένα έτος αποχής από τις φορολογικές και λογιστικές υποχρεώσεις. Όμως ο κ. Πιτσιλής για το εξάμηνο δεν είχε πρόβλημα να το μελετήσει. Πολύ καλύτερα λοιπόν, πρόσθεσα, ότι η εξάμηνη άδεια για λοχεία είναι καλύτερη από την απόλυτη άρνηση.

Σήμερα λοιπόν κάποιος κ.Ελευθέριος Τσαμούταλος εκπρόσωπος της ΑΣΦΕΕΑ και συνεργάτης του κ. Αποστόλου έγραψε και δημοσίευσε για εμένα προσωπικά, που είμαι η Ταμίας της Ένωσης, χωρίς να τον γνωρίζω, χωρίς να έχουμε συναντηθεί, επικοινωνήσει, είτε με όποιον άλλον τρόπο επικοινωνήσει, και ανέφερε επακριβώς την πρώτη απάντηση του κ.Πιτσιλή χωρίς όμως να εξηγεί τον λόγο που έδωσε αυτήν την απάντηση, δηλαδή κατά την πρώτη τοποθέτηση του κ. Αποστόλου και χωρίς να προχωρά σε πραγματικά γεγονότα στην συνέχεια, τι ακριβώς έθεσα εγώ ως πρόταση και την απάντηση του κ.Πιτσιλή ότι θέλει να το εξετάσει για την εξάμηνη άδεια σύμφωνα με την αρχή της ισότητας. Εκτός αυτού δεν ήταν ποτέ μπροστά στην συνάντηση ο κ.Τσαμούταλος και μετέφερε λόγια στα οποία δεν είχε ακριβή εικόνα. Επιπρόσθετα ουδέποτε στα πρακτικά της ΕΦΕΕΑ δεν αναφέρθηκαν αυτά τα λόγια συγκεκριμένα ούτε σε δήλωση ούτε σε Δελτία Τύπου. Πράγμα που συνεπάγεται ότι ο κ. Αποστόλου τα μετέφερε διότι ήταν ο μόνος που εκπροσωπούσε την ΑΣΦΕΕΑ και ήταν μπροστά στην συζήτηση.

Ως εκ τούτων ζητώ από την Ένωση και το ΔΣ όπως άμεσα διαγραφεί ο κ. Αποστόλου από την θέση του Γραμματέα της Ένωσης και διαγραφεί ως μέλος διότι

Α. Διασύρει την φήμη και την υπόληψη της Ένωσης πράττοντας ενάντια της Ένωσης τόσο καταστατικά όσο και συκοφαντικά κατά προσωπικοτήτων.

Β. Διαρρέει συκοφαντικά και δυσφημιστικά στοιχεία παραποιώντας λόγια και γεγονότα λέγοντας σε δικούς του συνεργάτες πράγματα που δεν έχουν καμία ισχύ.

Γ. Διότι υπονομεύει την Ένωσή μας και το έργο της στην προσπάθεια του Προέδρου Νίκου Κούβαρη να δώσει μια νέα ώθηση και έναν αέρα αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού.

Δ. Διότι προσέβαλλε τον Διοικητή κ. Πιτσιλή, ίσως διότι δεν δέχτηκε την δική του πρόταση, δηλαδή της ετήσιας αποχής φορολογικών υποχρεώσεων της λεχώνας εγκυμονούσας και δέχτηκε όμως την εξέταση της πρότασης που έγινε από εμένα προσωπικά για εξάμηνη άδεια με προσκόμιση τεχνικής μελέτης την οποία αναμένει προς εξέταση.

Ε. Διότι δημιουργεί πρόβλημα και λειτουργεί προσωπικά και ανεξέλεγκτα με τους συνεργάτες του στην ΑΣΦΕΕΑ κατά της Ένωσης και καθίσταται τροχοπέδη στην επίτευξη συμφωνιών με το κράτος και τις δημόσιες αρχές και φορείς.

Ζ. Διότι μας προσβάλει η στάση του απέναντι σε άτομα κύρους.

Ε. Διότι επιτρέπει σε ομοϊδεάτες του στην ΑΣΦΕΕΑ την δημόσια προσβολή συνολικά του ΔΣ αφού παρουσιάζετε μια εικόνα μη συνοχής προς τους συναδέλφους μας και αφού ο κ.Τσαμούταλος που δεν γνωρίζει κανείς μας από το ΔΣ παρά μόνο ο κ. Αποστόλου δημοσιεύει σε συνάδελφους και δημόσια σε όλη την Ελλάδα, εντεχνιέντως παραποιημένες ειδήσεις τόσο στο πρόσωπό μου όσο και στο πρόσωπο του κ.Πιτσιλή με σκοπό να κερδίσει φήμη και εντυπώσεις.

Η. Δεν έχει κανέναν σεβασμό απέναντι σε άτομα κύρους όπως ο κ. Πιτσιλής ούτε στους συναδέλφους του και ιδιαίτερα στον Πρόεδρό μας κ. Νίκο Κούβαρη δυσφημώντας τον ίδιο και την Ένωσή μας, μπλοκάροντας την σε μελλοντικές συναντήσεις και συμφωνίες που θα μπορούσαν να δώσουν θετικό πρόσημο στον κλάδο μας για το κοινό καλό των συναδέλφων μας.

Εκ των ως άνω αιτιών ζητώ από το ΔΣ της ΕΦΕΕΑ την άμεση αντικατάσταση του Γραμματέα και τη διαγραφή του λόγω διάρρευσης στοιχείων της Ένωσης σε τρίτους με συκοφαντική και υποσκάπτουσα διάθεση, για λόγους προβολής και εντυπώσεων της πολιτικής του τοποθέτησης, για ανάρμοστη συμπεριφορά και ασέβεια με πρακτικές που αντιβαίνουν της αρχής των ηθικών και χρηστών, και της λειτουργίας του αντικείμενα της καλής πίστης προς συνάδελφους του, μέλη του ΔΣ, και κατά της ένωσης μας, διότι ο κ.Τσαμούταλος της ΑΣΦΕΕΑ δεν γνώριζε ούτε λεπτομέρειες, ούτε ήταν παρών και έγραψε ότι ακριβώς ενημερώθηκε, καθώς και για τον ίδιο τον κ.Τσαμούταλο όπως η Ένωσή μας προβεί σε σχετικές ενέργειες για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και της φήμης της.

Σε κάθε περίπτωση ζητώ και απαιτώ την πλήρη και ορθή αποκατάσταση της αλήθειας, ζητώ την δημόσια συγνώμη για λογαριασμό του Προέδρου μας, της Ένωσής μας, του κ.Πιτσιλή και βέβαια και προσωπικά, αφού αναφέρομαι ως άτομο που λειτουργώ κατά των συνανθρώπων μου και αντιεπαγγελματικά. Επίσης αιτούμαι η Ένωσή μας να προστατεύσει τα συμφέροντα της όπως ορίζεται και στην καταστατική ίδρυση και να προβεί στις απαραίτητες διαδικασίες κατά του κ.Τσαμούταλου, ο οποίος μου είναι παντελώς άγνωστος, του κ. Αποστόλου και της ΑΣΦΕΕΑ, που όχι μόνο εμένα διασύρουν αλλά όλο το ΔΣ, τον Πρόεδρο και την Ένωση χρησιμοποιώντας το πρόσωπό μου, με σκοπό να διασύρουν, να συκοφαντήσουν και υποσκάψουν το μέλλον της Ένωσής μας.

Κατόπιν τούτου επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματός μου.

Σχετικά με την κινητοποίηση της 22 Ιουλίου 2022
:

Στο έκτακτο ΔΣ της ΕΦΕΕΑ που συμμετείχα τη Δευτέρα, 18.07.2022, ψήφισα θετικά στη διεξαγωγή διαδήλωσης σε περίπτωση που δεν δοθεί παράταση των δηλώσεων, εάν δοθεί παράταση καταψηφίζω άλλη κινητοποίηση. Εφόσον λοιπόν δόθηκε παράταση έως και 31.08.2022 έχω καταψηφίσει προσωπικά όποια κινητοποίηση και έχω ζητήσει να απέχει το όνομά μου.

Τσεσμελή Ειρήνη, Ταμίας ΕΦΕΕΑ

Source