Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Επιστολή Συλλόγου Εφοριακών Ν. Θεσ/νικης – Κιλκίς – Χαλκιδικής: Αποκλειστικά με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test η είσοδος στις φορολογικές υπηρεσίες

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ – ΚΙΛΚΙΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 52 – ΤΗΛ:2310286789 – FAX: 2310275347 – 54 635 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
www.eforiakos.com, email: [email protected]

Θεσσαλονίκη, 30/9/2021

Αρ. πρωτ: 46


ΠΡΟΣ: 1) Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα Χρήστο 3) Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Απόστολο 3) Διοικήτη Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή Γεώργιο
ΚΟΙΝ: 1) Φορολογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Τυροβούζη Νικόλαο 2) Πρόεδρο ΠΟΕ-ΔΟΥ κα Υφαντή Ειρήνη

Θέμα: «Μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η κατάσταση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, μετά και την υπαγωγή των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής σε καθεστώς μίνι lockdown, δυστυχώς αρχίζει και θυμίζει την περσινή δύσκολη περίοδο.
 
Έχοντας υπόψη μας αυτές τις εξελίξεις και το γεγονός ότι οι υπάλληλοι των φορολογικών υπηρεσιών εξυπηρετούν καθημερινά ένα μεγάλο πλήθος συναλλασσομένων με αυτοπρόσωπη παρουσία, αφού ο ψηφιακός μετασχηματισμός των Υπηρεσιών μας αν και έχει προχωρήσει το τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με όσα είχαμε ζητήσει στην περσινή επιστολή μας (αρ. πρωτ. 74/16-11-2020) δεν έχει ολοκληρωθεί στον επιθυμητό βαθμό, ζητάμε την λήψη των ακόλουθων μέτρων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας των συναδέλφων και των συναλλασσόμενων, αλλά και για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των Υπηρεσιών: 

1. Είσοδο στις φορολογικές υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., ΣΔΟΕ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ κ.ά.) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test
2. Προσέλευση των φορολογούμενων ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
3. Παροχή δωρεάν rapid test (εβδομαδιαίως δύο) στο σύνολο των εργαζομένων (εμβολιασμένων και μη)
4. Υποχρεωτική τηλεργασία σε όσους δεν είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία και ειδικότερα για τις ευπαθείς ομάδες

Τα παραπάνω προληπτικά μέτρα είναι τα ελάχιστα επιβεβλημένα, ώστε να μην ζήσουμε ξανά τις περσινές καταστάσεις του Νοεμβρίου 2020.

Κύριε Υπουργέ,

Σας διαβεβαιώνουμε ότι όπως και την περσινή δύσκολη περίοδο, οι εφοριακοί υπάλληλοι με υψηλή αίσθηση καθήκοντος καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση των υποθέσεων στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, με γνώμονα πρωτίστως, τη δημόσια υγεία αλλά και τα δημόσια έσοδα.

Αλλά σας καλούμε μέχρι την λήξη της πανδημίας και την επίλυση δομικών προβλημάτων των υπηρεσιών μας, να αναστείλετε οποιαδήποτε σχεδιασμό οργανωτικών αλλαγών (συγχώνευση υπηρεσιών, λειτουργία ελεγκτικών και εισπρακτικών κέντρων) που έχει αποδειχτεί ότι δημιουργούν προβλήματα λειτουργίας των Υπηρεσιών μας και εξυπηρέτησης των πολιτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΠΚΑΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ