Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΦΕΕΑ: Ανακοίνωση του Προεδρείου της ΓΣ της 19ης Φεβρουαρίου

ΕΦΕΕΑ
ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣ 19/02/2022

Στις 19/2/2022 συνήλθε στην Αθήνα η τακτική εκλογοαπολογιστική Γενική συνέλευση των μελών της ΕΦΕΕΑ. Η ΓΣ συζήτησε επί του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού και εξέλεξε την εφορευτική επιτροπή που θα διεξαγάγει τις εκλογές (1-13/3/2022) για την ανάδειξη νέων οργάνων της ένωσης καθώς και την εκλογή αντιπρόσωπων για το συνέδριο της ΠΟΦΕΕ.

Η Γενική Συνέλευση συζήτησε και τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν τόσο τον κλάδο μας αλλά και την κοινωνία και ενέκρινε κατά πλειοψηφία το κάτωθι ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ  ΓΣ

Ο κόσμος της δουλειάς, οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές, το σύνολο του λαού έχουμε φτάσει σε οριακό σημείο πλέον. Η ανάπτυξη που πολυδιαφημίζεται από την κυβέρνηση περνάει πάνω από τις πλάτες μας. Τα δεκάδες χαράτσια και φόροι, που ήρθαν για να μείνουν, το τσάκισμα της κοινωνικής ασφάλισης, η ζωή κόλαση που βιώνουμε είναι το λίπασμα για να θεριέψει η «ανάπτυξη» για τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις. Όλα τα τελευταία χρόνια, είτε στο όνομα της κρίσης, είτε στο όνομα της πανδημίας, οι εργαζόμενοι και οι μικροεπιχειρήσεις καλούμαστε να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή και πολλές ακόμα θυσίες.
Δηλώνουμε ότι δε θεωρούμε κανονικό τους πάνω από 25.000 νεκρούς από τον κορονοϊό, δεν μας αξίζει να μετατρέπονται τα ράντζα στα νοσοκομεία σε ΜΕΘ, δεν μπορεί να μπαίνει η υγεία του λαού στο ζύγι κόστους-οφέλους. Η απλοχεριά για τις ΝΑΤΟΪΚΕΣ δαπάνες έχει προκύψει από την περικοπή κονδυλίων από την υγεία και την παιδεία. Οι μεγάλες ιδιωτικές ιατρικές και διαγνωστικές μονάδες έχουν σκάσει από τα κέρδη, κάνοντας μας να καταλάβουμε το νόημα της ρήσης «Η ΚΡΙΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»
Παράλληλα η ακρίβεια μας έχει γονατίσει. Οι λογαριασμοί ρεύματος, οι τιμές στα καύσιμα, τα χρέη στο δημόσιο και στις τράπεζες που λιμνάζουν μας οδηγούν να βαδίσουμε στον δρόμο τους αγώνα, ως μοναδική  λύση. Αρνούμαστε να δεχτούμε τις «λύσεις» της ατομικής ευθύνης, όπως επίσης δεν δεχόμαστε τις «συγγνώμες» τους για κάθε «κακοκαιρία» που θα μας προκύψει.
Στα σοβαρά προβλήματα του κλάδου μας (επαγγελματική ασθένεια, MY DATA, εκατοντάδες αποφάσεις που υλοποιούμε, κώδικας δεοντολογίας, πιστοποιήσεις) οι πλειοψηφίες ΕΦΕΕΑ, ΠΟΦΕΕ, ΟΕΕ στην καλύτερη περίπτωση δηλώνουν μια συμπάθεια χωρίς ουσιαστική αντίδραση και κατά κύριο λόγο μπαίνουν μπροστάρηδες σε όλες τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, ξεπερνώντας σε διαθέσεις και τα ίδια τα υπουργεία.
Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που έχουν μικρότερα εισοδήματα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Αναβολή της υποχρεωτικότητας των MYDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο της εφαρμογής την ηλεκτρονική τιμολόγηση
• Επιδότηση του κόστους που δημιουργείται από την υλοποίηση των MYDATA
• Καθιέρωση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας για της λογίστριες) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας
•  Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως περίοδο αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων .
• Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορωνοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.
• Διαγραφή των χρεών της επιστρεπτέας προκαταβολής, τόκων και προστίμων, 30% των υπόλοιπων χρεών στην εφορία και τις τράπεζες
• Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ. Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος, μείωση ΦΠΑ και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και τα καύσιμα. Επιδότηση στο ύψος των αυξήσεων στην ενέργεια.
• Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Ενώνουμε τη φωνή μας με ενώσεις και συνδικάτα εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών

Δίνουμε το αγωνιστικό παρόν στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 μ.μ.        

Το Προεδρείο της ΓΣ