Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Κτηματολόγιο: Έναρξη προανάρτησης σε Άρτα, Πρέβεζα, Λευκάδα

ktimatologio.gr

Μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, μέχρι την 13η Μαΐου 2021, να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο.

Μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου, www.ktimatologio.gr, για 45 ημέρες, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

– Την  περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)
– Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)
– Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων (μέχρι την 13η Μαΐου 2021), ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

Η διαδικασία της προανάρτησης πραγματοποιείται σταδιακά σε διάφορες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αναμένεται να ξεκινήσει η προανάρτηση τον Απρίλιο στο υπόλοιπο της Θεσσαλονίκης, και μέσα στο επόμενο τρίμηνο σε Ηράκλειο, Καστοριά, Φλώρινα, Γρεβενά, Λασίθι, Δωδεκάνησα,  Αιτωλοακαρνανία, Ευρυτανία και Φθιώτιδα.

Ακολουθεί λεπτομερής πίνακας με τις περιοχές και τα στοιχεία επικοινωνίας.


 

Γενικές Πληροφορίες:

Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 210-6505600  από 08:30 έως 15:30 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr