Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Κυριάκος Πιερρακάκης στο ΔΣ του ΕΕΑ: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα και μειώνει τις ανισότητες»

Αθήνα, 28.01.2021

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Πανεπιστημίου 44 και Χαρ. Τρικούπη, Αθήνα 106 79
Τηλ:(+30) 210-3380200
______________
THE HELLENIC REPUBLIC
ATHENS’ CHAMBER OF TRADESMEN
HEAD OFFICE: 44 Panepistimiou st. and Har. Trikoupi, Athens 10679
Tel:(+30) 210-3380200
www.eea.gr [email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Κυριάκος Πιερρακάκης στο Δ.Σ. του Ε.Ε.Α.: «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ενισχύει την επιχειρηματικότητα και μειώνει τις ανισότητες»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας την Τετάρτη 27/1/2021 σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διοίκησης και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, υπογράμμισε την σημασία που θα έχει για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, ο οποίος είναι ήδη σε εξέλιξη.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στην ψηφιακή αναβάθμιση του Επιμελητηρίου και στην ανάγκη του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τους. Προς αυτή την κατεύθυνση σχεδιάζονται και υλοποιούνται πολλές από τις δράσεις του Ε.Ε.Α., όπως ενημέρωσε τον κ. Πιερρακάκη ο κ. Χατζηθεοδοσίου. «Ήδη προχωράμε στην δημιουργία τουλάχιστον 2.000 e-shop για επιχειρήσεις, ένα πρότζεκτ του Επιμελητηρίου ύψους 1,4 εκατ. ευρώ. Εφόσον μας ενισχύσετε οικονομικά, γιατί όπως καταλαβαίνετε το Επιμελητήριο δεν έχει απεριόριστους πόρους, μπορούμε να αναβαθμίσουμε ψηφιακά πολλές περισσότερες επιχειρήσεις. Έχουμε κάνει πιλοτικά την εφαρμογή του προγράμματος εικονικής περιήγησης σε δεκάδες επιχειρήσεις στην Πλάκα και το Μοναστηράκι, όμως προσδοκούμε στην συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε ανάλογη χρηματοδότηση έτσι ώστε να αποκτήσουν παρόμοιο πρόγραμμα ακόμα περισσότερες επιχειρήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηθεοδοσίου, με τον Υπουργό να είναι θετικός στην στήριξη των πρωτοβουλιών του Ε.Ε.Α.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε ότι σχεδιάζονται από το Υπουργείο 448 ενέργειες για τα επόμενα 4 χρόνια, με στόχο τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την απλοποίηση των διαδικασιών, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, ενώ πολλές από αυτές θα συνδράμουν στην ενίσχυση του επιχειρείν. Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές που θα φέρει σε όλους τους τομείς –και στο επιχειρηματικό περιβάλλον- το 5G. Σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς εν μέσω πανδημίας, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών από την στιγμή που άνοιξε το λιανεμπόριο ήταν λελογισμένη και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να μπει κόφτης στο σύστημα των sms. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην σημασία της τεχνολογίας, υπογραμμίζοντας ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός μειώνει τις ανισότητες καθώς βοηθά όλους τους πολίτες στην καθημερινότητα τους, από τους εργαζόμενους γονείς, τους φορολογούμενους έως τα άτομα με αναπηρία. Απαντώντας σε ερωτήσεις μελών της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και εκπροσώπων επαγγελματικών κλάδων, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την πρόθεση του υπουργείου να τελειώσει άμεσα την ταλαιπωρία των πολιτών στη μεταβίβαση ακινήτων και οχημάτων, μίλησε για την συνεργασία του με άλλα υπουργεία –όπως το Εργασίας- για την επίλυση προβλημάτων, όπως το να βγαίνουν ταχύτερα οι συντάξεις, είδε θετικά την πρόταση συμμετεχόντων για τη δημιουργία help desk προκειμένου να διορθώνονται ανθρώπινα λάθη και αναγνώρισε τη βοήθεια που παρέχει ο κλάδος των λογιστών σε πολίτες που δεν έχουν τις κατάλληλες ψηφιακές δεξιότητες.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενότερη συνεργασία μεταξύ του Ε.Ε.Α. και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του επιχειρείν και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Στην ενημερωτική τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τοποθετήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Δ.Ε. του Ε.Ε.Α. κ. Γιώργος Καββαθάς, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος Σωματείου Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Δυτικής Αττικής κ Νίκος Γρέντζελος, ο Αντιπροέδρος του Ε.Ε.Α. κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Οικονομικός Επόπτης κ. Παναγιώτης Παντελής, το μέλος του Δ.Σ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών του Ε.Ε.Α. κ. Σπύρος Σταυρούλιας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αθηνών κ. Eλευθέριος Ποταμιάνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Πρακτόρων ΟΠΑΠ κ. Γιώργος Πουλημάς, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Ε.Ε.Α. κ. Χριστίνα Φυτέα, το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων κ. Θεόδωρος Μάλλιος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επαγγελματιών Αισθητικών Ελλάδος κ. Βασίλης Καραμπάσης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α. κκ Δημήτρης Ραμαντζάς, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος και Χρηστάκης Κοντούρης.

Δείτε το σχετικό βίντεο από εδώ.

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Ε.Α.