Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Κ. Σαββαΐδου: Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα παρουσίασης του Προϋπολογισμού Πολιτών 2021

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνουμε, ότι η Ημερίδα Παρουσίασης του Προϋπολογισμού Πολιτών 2021, που διοργανώθηκε την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 από την έδρα Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και την ερευνητική ομάδα «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
 
Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε κατά δεύτερο συναπτό έτος η παρουσίαση του Προϋπολογισμού Πολιτών, έργου της ερευνητικής ομάδας «Διαφάνεια του Προϋπολογισμού», της οποίας επιστημονικά υπεύθυνη είναι η κάτοχος της έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση του ΑΠΘ, κα Κατερίνα Σαββαΐδου, και μέλη της είναι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι του ΔΠΜΣ “Δίκαιο και Οικονομικά”.
 
Την Παρουσίαση ακολούθησαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες από τον κ. Σκυλακάκη Θόδωρο, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Δούκα Πέτρο, πρώην υφυπουργό Οικονομικών, Δήμαρχο Σπάρτης και Πρόεδρο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, τον κ. Λιαργκόβα Παναγιώτη, Πρόεδρο του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, τον κ. Μίχαλο Κωνσταντίνο, Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος & του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τον κ. Αβραντίνη Τάσο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Δημοσιονομικών Μελετών, τον κ. Κορομηλά Γεώργιο, Πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών  και την κα. Σαββαΐδου Κατερίνα, Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής ΑΠΘ, Κάτοχο της έδρας Jean Monnet Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση. Ακολούθησε μία ιδιαιτέρως εποικοδομητική συζήτηση βάσει ερωτήσεων, που απευθύνθηκαν στο πάνελ ομιλητών.
 
Ευελπιστούμε, ότι ο εν λόγω προϋπολογισμός πολιτών θα πετύχει τον επιδιωκόμενο στόχο της ερευνητικής ομάδας, δηλαδή τη βελτίωση της διαφάνειας του προϋπολογισμού, τη διευκόλυνση του δημοσίου διαλόγου αναφορικά με τις δημοσιονομικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης και τον έλεγχο της λογοδοσίας της Κυβέρνησης σε σχέση με την τήρηση των δεσμεύσεων της, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στον Κρατικό Προϋπολογισμό για το 2021.
 
Ευχαριστούμε τέλος όλους τους συμμετέχοντες, που μας τίμησαν με την διαδικτυακή παρουσία τους, καθώς και τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, που υποστήριξαν την διοργάνωση της ημερίδας.

Επισυνάπτεται το κείμενο του προϋπολογισμού πολιτών 2021.
 
Με εκτίμηση,
Κατερίνα Σαββαΐδου,
Επίκουρη Καθηγήτρια Νομικής Σχολής ΑΠΘ,
Κάτοχος Έδρας Jean Monnet στην Ευρωπαϊκή Φορολογική Πολιτική και Διοίκηση του ΑΠΘ

O browser δεν υποστηρίζει pdf viewεr. Κατεβάστε την απόφαση από εδώ: