Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Λογιστές Αιγιαλείας και Καλαβρύτων: Απαγόρευση εισόδου στους χώρους των γραφείων και αναστολή εκτέλεσης μη απαραίτητων εργασιών

Απόφαση Δ.Σ.: Απαγόρευση Εισόδου και Αναστολή Εργασιών

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την αυξημένη διασπορά κρουσμάτων που παρατηρείται στην περιοχή μας, καθώς και την επικείμενη περίοδο υποβολής φορολογικών δηλώσεων, αποφασίζει:

A. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ εισόδου στους χώρους των γραφείων
1. Επικοινωνία και εξυπηρέτηση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μέσω τηλεφώνου/e-mail.
2. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η είσοδος ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις ιδιαίτερης ανάγκης και ΜΟΝΟ κατόπιν ραντεβού.
3. Παραλαβή και παράδοση εγγράφων μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις και ΑΥΣΤΗΡΑ στην είσοδο των γραφείων.

B. ΑΝΑΣΤΟΛΗ εκτέλεσης μη απαραίτητων εργασιών
1. Δε διεκπεραιώνονται εργασίες για τις οποίες δεν υπάρχει καταληκτική προθεσμία ή άμεση ανάγκη (π.χ. διορθώσεις Ε9, ρυθμίσεις οφειλών κ.ά.).
2. Επιτρέπεται η διεκπεραίωση αυτών των εργασιών ΜΟΝΟ εφόσον είναι εφικτή χωρίς καμία επαφή μεταξύ λογιστή/πελάτη (π.χ. τηλεφωνική εντολή για ρύθμιση – αποστολή ρύθμισης σε e-mail).
3. Τα λογιστικά γραφεία θα λειτουργούν με το ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητο προσωπικό για τις εξής κατηγορίες εργασιών:
– πάγιες υποχρεώσεις επιχειρήσεων (ενημερώσεις, μισθοδοσίες κτλ.)
– έκτακτες εργασίες λόγω πανδημίας (αναστολές συμβάσεων, μισθωτήρια κτλ.)
– εσωτερικές εργασίες (συγκεντρωτικές καταστάσεις, βεβαιώσεις αποδοχών κτλ.)
 
Παρακαλούνται οι πελάτες και συντοπίτες μας να δείξουν κατανόηση και ψυχραιμία. Καμία προθεσμία και καμία υποχρέωση δεν είναι πάνω από την υγεία και τις ανθρώπινες ζωές.

Ενόψει και της περιόδου υποβολής φορολογικών δηλώσεων (και της αντίστοιχης αυξημένης κινητικότητας που νομοτελειακά θα προκληθεί), είναι ζωτικής σημασίας οι λογιστές/φοροτεχνικοί να προφυλάξουν την υγεία τους και τη λειτουργικότητα των γραφείων τους.

Τα ανωτέρω μέτρα δε σχετίζονται με πιθανό άνοιγμα δραστηριοτήτων ή άρση περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και θα ισχύουν μέχρι νεωτέρας. Για την επαναφορά σε καθεστώς κανονικής λειτουργίας θα ακολουθήσει νέα απόφαση Δ.Σ., σε συνάρτηση και με το επιδημιολογικό φορτίο της περιοχής μας.

Το Δ.Σ. του Σ.Ο.Λ./Φ.Ε.Ε.
19/03/2021