Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Λογιστικός Σύλλογος Μυκόνου: «Υποσκάπτει η Πολιτεία το έργο των λογιστών – φοροτεχνικών;»

ΠΡΟΣ:
• Υπουργό Οικονομικών: κύριο Χρήστο Σταϊκούρα
• Υφυπουργό Οικονομικών: κύριο Απόστολο Βεσυρόπουλο
• Διοικητή ΑΑΔΕ: κύριο Γεώργιο Πιτσιλή
• Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος
• Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών
• Ενώσεις και Συλλόγους Λογιστών – Φοροτεχνικών, Οικονομολόγων
• Βουλευτή Κυκλάδων: κυρία Αικατερίνη Μονογυιού

Υποσκάπτει η Πολιτεία το έργο των λογιστών – φοροτεχνικών;

Εν μέσω του τεράστιου εργασιακού όγκου που πρέπει να διεκπεραιώσουμε εντός πολύ ασφυκτικών προθεσμιών προκειμένου οι επιχειρήσεις αλλά και οι ιδιώτες να αντεπεξέλθουν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις έναντι της Πολιτείας, όλοι οι λογιστές – φοροτεχνικοί μείναμε εμβρόντητοι από την – καθόλα – ξαφνική και αναίτια φραστική επίθεση δυο στελεχών της Κυβερνήσεως προς ημάς, η οποία μας υποτιμά κατάφωρα ως επιστήμονες και ως μάχιμους ελεύθερους επαγγελματίες.

Φυσικά, γνωρίζετε το περιεχόμενο των δηλώσεων αυτών των δύο στελεχών αφού σας έχει γνωστοποιηθεί πολλάκις από διάφορους συλλόγους και ενώσεις συλλόγων, λογιστών – φοροτεχνικών, ανά την Επικράτεια και δεν κρίνουμε φρόνιμο να το αναπαράγουμε και εμείς με την σειρά μας.

Αυτό το «περιστατικό» όμως, ως φαίνεται, ίσως είναι η θρυαλλίδα η οποία θα προκαλέσει την αντίδραση του επιστημονικού κλάδου των λογιστών -φοροτεχνικών προς την Πολιτεία.

Να θυμίσουμε βέβαια ότι στο παρελθόν γίναμε μάρτυρες διαφόρων, παρόμοιων «συμπεριφορών» της Πολιτείας προς τον κλάδο μας. Χαρακτηριστική ήταν η περσινή (7/9/2021) δήλωση του κ. Υπουργού προς την αντιπροσωπία του ΟΕΕ, ότι «…οι λογιστές έριξαν τα μολύβια τον Ιούλιο και πήγαν διακοπές τόσες ημέρες που δεν πήγαν ποτέ τους.». Δεν νομίζουμε ότι μια τέτοια αντιμετώπιση από την Πολιτεία προς ένα θεσμοθετημένο όργανο όπως είναι το ΟΕΕ (το οποίο αντιπροσωπεύει το σύνολο του κλάδου των λογιστών – φοροτεχνικών) ταιριάζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος. 

Επιπροσθέτως, ο εμπαιγμός του κλάδου μας από την Πολιτεία είναι φανερός, όταν – σε αίτημα για παράταση για την υποβολή των Δ.Φ.Ε. φορολογικού έτους 2019 που ζητήθηκε από το ΟΕΕ – δόθηκε παράταση μόνο ΜΙΑΣ (1) ημέρας (από 29/07/2020 έως 30/07/2020) η οποία ουσιαστικά, εκ των πραγμάτων, δεν προσέφερε τίποτα παρά μόνο πίκρα για την αντιμετώπιση του κλάδου μας από την Πολιτεία.

Από τα ανωτέρω συνάγεται εύκολα το συμπέρασμα ότι στην τιτάνια προσπάθεια όλων των μάχιμων λογιστών – φοροτεχνικών που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια – και ιδίως από το 2020 και εντεύθεν – με τον πολλαπλασιασμό των υποχρεώσεων τις οποίες φέραμε εις πέρας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ οι λογιστές – φοροτεχνικοί, η Πολιτεία όχι μόνο δεν είναι αρωγός αλλά πολλές φόρες – όπως αποδεικνύεται από τις πράξεις της – υποσκάπτει την προσπάθειά μας αυτή.

Δια όλα τα ανωτέρω, ζητούμε και απαιτούμε την έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών του κλάδου μας από την Πολιτεία και την στήριξη της για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα το έργο μας, χωρίς να υποδαυλίζεται αυτό από τις πράξεις της.
 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Μακρής Άγγελος

Source