Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Με rapid test η αναρρωτική για τους εμβολιασμένους εργαζομένους – Στις 10 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία με νέα πρωτόκολλα

Στην ενημέρωση που έγινε  από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκαν τα εξής:

Άμεσα θα εκδοθεί απόφαση η οποία θα ορίζει ότι για τους εμβολιασμένους αρκεί το θετικό rapid test για την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να το επιβεβαιώνουν με μοριακό test (pcr). Ωστόσο προκειμένου να δοθεί αναρρωτική άδεια αρκεί το θετικό rapid για όλους τους εργαζομένους και επομένως όλοι οι εργοδότες θα πρέπει να αποδέχονται το θετικό rapid προκειμένου να δίνουν την αναρρωτική άδεια.

Τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου με τις ακόλουθες αλλαγές:

1) Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολίων (10-15 Ιανουαρίου). Θα διενεργηθούν συνεπώς τρία δωρεάν self tests

2) Τα δωρεάν 2 εβδομαδιαία self tests πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.

3) Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού. Δηλαδή των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους έλεγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self tests. Οι εμβολιασμένοι θα κάνουν τρία self tests εκείνη την εβδομάδα. Οι εκπαιδευτικοί το ίδιο.