Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού από τον Φεβρουάριο του 2023 και για 6 μήνες

Νέα “επιταγή ακρίβειας” «Food pass» για τα ψώνια των νοικοκυριών ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής για 6 μήνες από τον Φεβρουάριο του 2023 εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2023. 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε τα ακόλουθα :

“Από τον ερχόμενο Φεβρουάριο λοιπόν και για 6 μήνες, η Πολιτεία θα καλύπτει το 10% των αγορών κάθε νοικοκυριού στα σούπερ μάρκετ  και σε όλες τις επιχειρήσεις τροφίμων. Δώστε μου λίγο χρόνο να το εξηγήσω, 10% πληθωρισμός 10% θα καλύπτει το κράτος. μιλάμε για σούπερ μάρκετ, για φούρνους, για κρεοπωλεία, οπωροπωλεία, ζαχαροπλαστεία, ιχθυοπωλεία.

Το μηνιαίο όριο αγορών για ένα άτομο είναι 220 ευρώ, ποσό που θα αυξάνεται με επιπλέον 100 ευρώ για κάθε άλλο μέλος και έως τα 1.000 ευρώ αγορών.

Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή, όπως του fuel pass με το οποίο είμαστε εξοικειωμένοι,  με μία ψηφιακή πιστωτική κάρτα δηλαδή. Οι δικαιούχοι θα έχουν την επιλογή να εισπράττουν την ενίσχυση από τον τραπεζικό τους λογαριασμό στο 80% όμως μόνο του ύψους της. Ενώ η περίμετρος του μέτρου απλώνεται μέχρι και για εισοδήματα 24.000 ευρώ για ένα ζευγάρι, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, είναι μια πρωτοβουλία που ωφελεί όχι μόνο τους αδύναμους αλλά τη μεσαία τάξη.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδος θα παρουσιάσουν λεπτομερώς, τις επόμενες ημέρες, οι αρμόδιοι υπουργοί. Για την ώρα να σημειώσω μόνον ότι καλύπτουμε μέχρι και το 85% των νοικοκυριών. Με εξαμηνιαίες ενισχύσεις, που σωρευτικά θα φτάνουν έως και τα 600 ευρώ για μία πολύτεκνη οικογένεια.Το δημοσιονομικό κόστος ανέρχεται σε 650 εκατομμύρια, και είναι το σύνολο του ποσού που θα εισπράξουμε από τα δύο Ελληνικά διυλιστήρια.”
Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την ομιλία

Source