Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Μητσοτάκης: Χωρίς εισφορά αλληλεγγύης και για το 2022

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για το έτος 2022 στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στον τηλεοπτικό σταθμό Star και στη δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, «Δε θα υπάρχει εισφορά αλληλεγγύης την επόμενη χρονιά, αυτή είναι η εκτίμησή μου, αλλά πιστεύω αυτό είναι κάτι που θα αποτυπωθεί στον προϋπολογισμό στο τέλος του έτους».

Σημείωσε επίσης τα εξής: «Αλλά εάν έπρεπε να κάνω μία πρόβλεψη σήμερα θα σας έλεγα ότι δεν θα έχουμε εισφορά αλληλεγγύης ούτε το 2022. Εξάλλου, θέλω να θυμίσω την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης αποτελούσε βασικό στόχο του προγραμματικού λόγου της Νέας Δημοκρατίας. Και η Ν.Δ. ως προς τις δεσμεύσεις της για μείωση φορολογίας ήταν συνεπής. Μειώσαμε τον ΕΝΦΙΑ, καταργούμε την εισφορά αλληλεγγύης, μειώσαμε τον φόρο στις επιχειρήσεις, μειώσαμε τον φόρο στην εργασία. Η μείωση ασφαλιστικών εισφορών είναι πάρα πολύ σημαντική για να μπορέσουμε να κρατήσουμε και να δημιουργήσουμε καινούργιες θέσεις εργασίας».

Να σημειώσουμε ότι όσον αφορά στην απαλλαγή των εισοδημάτων του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013 από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα φορολογικά έτη 2020 και 2021, μετά τη ψήφιση του ν. 4738/2020 (σ.σ. άρθρο 298) είχαν δοθεί οδηγίες από την Α.Α.Δ.Ε. με την  εγκύκλιο Ε. 2204/2020.