Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΟΒΕ: Διαβίβαση δεδομένων στην ΑΑΔΕ από 1.1.2022 – Καθεστώς διανομής πετρελαίου θέρμανσης

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Λόντου 8-Αθήνα 10681
τηλ.2103820860
email: [email protected]
www.obe.gr

Αρ. Πρωτ.7290
Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Πρατηριούχοι και myDATA: Από 01-01-2022 η διαβίβαση δεδομένων από παραστατικά στην ΑΑΔΕ – Καθεστώς Διανομής πετρελαίου θέρμανσης

Συνάδελφοι σας ενημερώνουμε ότι μετά από συνεχείς διαβουλεύσεις της Ομοσπονδίας μας με το Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, οι οποίες έχουν ξεκινήσει από το Μάιο και συνεχίζονται, εκδόθηκε η απόφαση 1224/2021 (ΦΕΚ Β’ 4616/06-10-2021) που τροποποιεί την 1060/18.03.2021 ως προς την υποχρέωση να διαβιβάζουμε ηλεκτρονικά τα δεδομένα των εκδιδόμενων παραστατικών πωλήσεων, που αφορούν πωλήσεις καυσίμων και μεταθέτει την ημερομηνία έναρξης από 01.01.2022. Προσοχή: για τα λοιπά είδη που διαθέτουμε και τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών ισχύουν ότι και στις λοιπές επιχειρήσεις.

Καθεστώς διανομής πετρελαίου θέρμανσης:

Επίσης στις διαβουλεύσεις είχαμε ζητήσει να παραταθεί μέχρι τέλος του έτους και να μην αλλάξει το υφιστάμενο καθεστώς διανομής πετρελαίου θέρμανσης με βυτίο.

Έτσι με την έναρξη του πετρελαίου θέρμανσης στις 15 Οκτωβρίου θα γίνεται η διανομή του όπως πέρυσι με τη διαδικασία και τα παραστατικά που εκδίδαμε.

Δηλαδή απόδειξη εισροών – εκροών, Συγκεντρωτικό Δελτίο Αποστολής, έκδοση επιτόπου αθεώρητων αποδείξεων για λιανική πώληση, ή αθεώρητου Δελτίου Αποστολής για πώληση σε επιτηδευματίες και έκδοση στη συνέχεια Τιμολογίου με σήμανση στο πρατήριο και ανάλογη ακύρωση της απόδειξης εισροών – εκροών με πιστωτικό, σύμφωνα με το σχετικό και επικαιροποιημένο οδηγό του φοροτεχνικού μας Γιώργου Χριστόπουλου στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας https://www.obe.gr/g-christopoulos-to-neo-forologiko-topio-sta-pratiria-ygron-kafsimon-martios-2019/). Επίσης Γ. Χριστόπουλος: Πως διακινείται το πετρέλαιο θέρμανσης εκτός εγκατάστασης πρατηρίου.

Οι διαβουλεύσεις με την ΑΑΔΕ συνεχίζονται και θα σας ενημερώσουμε για το τι θα ισχύσει από 1/1/2022 στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Για την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος

Ο Πρόεδρος
Μιχάλης Κιούσης

Ο Γεν. Γραμματέας
Άγγελος Τούντας

Ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος
Γεώργιος Χριστόπουλος