Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Κάλεσμα για συλλαλητήρια και Αρχαιρεσίες Σωματείων

www.dpko.gr

Όλοι στα Συλλαλητήρια των Ομοσπονδιών-Σωματείων στις 4 Νοέμβρη!

Καλούμε μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους να γίνουν μέλη στα σωματεία και τους συλλόγους, να ψηφίσουν-στηρίξουν τα ταξικά και αγωνιστικά ψηφοδέλτια!

Βρισκόμαστε στην περίοδο της λεγόμενης «4ης βιομηχανικής επανάστασης», η επιστήμη και η τεχνολογία μας δίνουν εργαλεία που θα μπορούσαν να μειώνουν τον χρόνο εργασίας, να αυξάνουν τον ελεύθερο χρόνο και ταυτόχρονα να καλύπτονται όλο και περισσότερες ανάγκες μας ώστε να ζούμε καλύτερα. Αντί για αυτό, βιώνουμε την συνεχή αύξηση των ωρών εργασίας, την εντατικοποίηση, την ακρίβεια, τη συνεχή υποβάθμισης της υγείας – που αποκτά εγκληματικά χαρακτηριστικά εν καιρώ πανδημίας – της παιδείας, την ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης, την ατέλειωτη φορολογική επίθεση και άλλα.

Τα παραπάνω δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο…είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης που βάζει ως κριτήριο της παραγωγής τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν το κεφάλαιο και εκθειάζουν αυτό τον δρόμο, το Ταμείο Ανάκαμψης και την ΕΕ. Μας καλούν για ακόμα μια φορά να βάλουμε πλάτη για να προχωρήσει η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας. Η κυβέρνηση της ΝΔ και από κοντά ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ ξαναέβγαλαν από τα συρτάρια, ο καθένας με τα δικά του σχέδια για την «πράσινη και ψηφιακή μετάβαση», τη θεωρία ότι με επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και ενισχυμένη κρατική παρέμβαση θα δοθεί ώθηση στην οικονομία από την οποία δήθεν θα ωφεληθούμε από κοινού, οι επιχειρηματικοί ομίλου, αλλά και μισθωτοί-αυτοαπασχολούμενοι!

Όμως η ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου, απαιτεί φθηνότερη εργατική δύναμη, λιγότερα δικαιώματα, περισσότερη φορομπηξία στο λαό. Αυτόν τον στόχο υπηρετεί ο νόμος έκτρωμα Χατζηδάκη (ν.4808/2021), παίρνοντας τη σκυτάλη από την νόμο Αχτσιόγλου. Χτυπάει το 8ωρο, την υπερωριακή απασχόληση, την κυριακάτικη αργία. Ξεχειλώνει τον εργάσιμο χρόνο για τα «θέλω» των μεγαλοεργοδοτών. Ταυτόχρονα επιβάλει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε σωματεία και συλλόγους, τον περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους, την χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας και της αντίστασης.

Απαιτούμε κατάργηση του ν.4808/2021. Καλούμε στα συλλαλητήρια σωματείων και ομοσπονδιών στις 4 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα! Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για απεργιακή κλιμάκωση!

Το ΟΕΕ στέκεται δίπλα στην κυβέρνηση. Στηρίζει την πολιτική της και αναλαμβάνει ρόλο στην προώθηση και υλοποίηση της. Στέκεται εχθρικά απέναντι στα συμφέροντα μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων. Δεν στηρίζει τα αιτήματα για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για μισθωτούς και για μέτρα προστασίας του εισοδήματος και ωραρίου των αυτοαπασχολουμένων.

Ο μόνος δρόμος που έχει αποτελέσματα είναι η οργανωμένη δράση μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους μας. Έτσι μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματα μας απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου και την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ.

Αυτή την περίοδο γίνονται εκλογές σε σωματεία και συλλόγους λογιστών

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ απευθύνει κάλεσμα σε:

Μισθωτούς λογιστές. Είναι η ώρα όλοι να γραφτούμε και να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία της ΠΟΛ! Αυτές τις μέρες γίνονται οι εκλογές της ΕΛΕΠΑ στην Αττική (5-14/11), της ΕΛΘ στην Θεσ/νικη (5/11) και στα σωματεία σε όλη την Ελλάδα. Να συμμετέχουμε μαζικά στις αρχαιρεσίες που γίνονται αυτό το διάστημα, για να γίνουν πιο ισχυρά τα σωματεία μας και να ακουστεί δυνατά η φωνή μας, ψηφίζοντας-στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων. Να δημιουργηθούν σωματεία μισθωτών λογιστών σε όσες πόλεις δεν υπάρχουν.
Αυτοαπασχολούμενους – Ελ.επαγγελματίες λογιστές. Να αξιοποιηθούν οι αρχαιρεσίες των συλλόγων για να ενισχυθεί η αγωνιστική γραμμή, κόντρα στην πολιτική των σημερινών πλειοψηφιών της ΠΟΦΕΕ που υπηρετούν τους μεγάλους ομίλους, ψηφίζοντας-στηρίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που όλο αυτό το διάστημα είναι μπροστά για τα δικαιώματα του κλάδου.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα! Συμμετέχουμε μαζικά στα συλλαλητήρια στις 4 Νοέμβρη.

Μαζικοποιούμε τα σωματεία μας, ψηφίζουμε στις εκλογές σωματείων και συλλόγων!