Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: «Οι κινητοποιήσεις των λογιστών, οι συκοφάντες και οι όψιμοι υπερασπιστές»

www.dpko.gr

Ο γνωστός διαδρομιστής επικεφαλής της ΠΟΦΕΕ στο ΟΕΕ, βαστάζος και συναγελάζων όλων των κυβερνήσεων,κλακαδόρος της διοίκησης του ΟΕΕ και της ΔΗΚΙΟ (ΝΔ), ξαναχτύπησε. Διένειμε χτες το βράδυ μέσω fb ένα συκοφαντικό μήνυμα: «Η ΚΔ του ΟΕΕ αποφάσισε “ομόφωνα” πλην ΚΚΕ να σταλεί επιστολή στον πρωθυπουργό, να κάνει συνάντηση με το Μαξίμου ο πρόεδρος του ΟΕΕ για την παράταση δηλώσεων. Να περιμένουμε έως την Παρασκευή και εάν δεν έχουμε αποτελέσματα να συνεδριάσει το προεδρείο και η ΚΔ για νέες αποφάσεις-αντιδράσεις». Με τη γκαιμπελιστικού τύπου συκοφαντική ανάρτηση, νομίζει ότι μπορεί να σπιλώσει το ΚΚΕ και την εκπρόσωπο της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στην ΚΔ του ΟΕΕ.

Επειδή ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε η πλειοψηφία της ΚΔ έχουν τα κότσια να ενημερώσουν τα μέλη του ΟΕΕ για το τι γίνεται στην ΚΔ, σας ενημερώνουμε ότι η θέση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, στις 19/7/2022, ήταν η εξής:

Πρότεινε στην ΚΔ του ΟΕΕ να εγκρίνει απόφαση στήριξης στις αποφάσεις της ΕΦΕΑΑ, που υιοθετήθηκαν και από άλλες ενώσεις και συλλόγους, να πραγματοποιήσουν κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα την Παρασκευή 22/7, απαιτώντας παράταση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι 30/9, αναβολή της υποχρέωσης διαβίβασης στα mydata, δικαίωμα ασθένειας και μητρότητας στους λογιστές ελεύθερους επαγγελματίες, επαναφορά του αφορολόγητου των 12.000 € και άλλα.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, η πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ, ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)-ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ)-ΠΟΦΕΕ-ΠΟΕ(ΣΥΡΙΖΑ)-ΑΚΙΟΕ από κοινού αρνήθηκαν να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις των λογιστών-φοροτεχνών, καλύπτοντας τα νώτα της κυβέρνησης της ΝΔ και προσπαθώντας να βάλουν «σιγαστήρα» στις δικαιολογημένες αντιδράσεις των λογιστών-φοροτεχνών. Η ανακοίνωση-παρακάλι για παράταση προς την κυβέρνηση που υπερψήφισαν, μόνο για το θεαθήναι είναι. Δεν είναι τυχαία η στάση τους, γιατί θέλουν τους αυτοαπασχολουμένους λογιστές στη γωνία, χειροκροτητές των εκάστοτε κυβερνήσεων, βαστάζους του κρατικού μηχανισμού και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τις αποφάσεις των ενώσεων ασφαλώς ο κ. Πανίδης τις γνώριζε και για αυτό ακριβώς κάλεσε τους λογιστές να…περιμένουν μέχρι την Παρασκευή και μετά…βλέπουμε.Θα το επανεξετάσει το Προεδρείο μας είπε. Θα το επανεξετάσουν αφού λήξει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που είναι 29/7!Αφού οι λογιστές χάσουν το μυαλό τους από αυτή την ατέλειωτη πίεση που δέχονται από τα κυβερνητικά (και όχι μόνο) μέτρα. Όπως επίσης γνωρίζει ο κ. Πανίδης ότι το ΚΚΕ κατέθεσε σε αναφορά στη βουλή τα αιτήματα των ενώσεων λογιστών. Τέτοια σοβαρότητα από τον χειροκροτητή των χαρατσιών του ΟΕΕ στους λογιστές. Στον ίδιο ανήκει και το απόφθεγμα «αν δεν έφερναν οι κυβερνήσεις τα mydata, έπρεπε να τα επιβάλλουν οι λογιστές». Λόγια μεγάλων ανδρών.

Το καρέ συμπληρώνεται από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξιάδη, ο οποίος«θυμήθηκε» να καταθέσει σε αναφορά τα αιτήματα της ΕΦΕΑΑ, για τα οποία ως πρώην αναπληρωτής υπουργός μαζί με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ξέχασαν» να τα λύσουν. Αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΦΕΕΑ, την οποία η ΠΟΕ, παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΚΔ, δεν υποστήριξε, στηρίζοντας το ψήφισμα των ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΠΟΦΕΕ. Του έχουν μείνει μόνο οι βαρύγδουπες φανφάρες για τις «διακοπές των λογιστών»… «Ξέχασε» ακόμα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάστηκε τον απαράδεκτο σχεδιασμό για τα mydata που σήμερα προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, εντάσσοντας τα στο αντιλαϊκό Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης Ελλάδα 2.0. Από κοινού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν το νομοθετικό πλαίσιο εφαρμογής τους.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ και την Παρασκευή, όπως και τις προηγούμενες φορές, θα είναι στο πλευρό των λογιστών που θέλουν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι και να παλέψουν για το δικαίωμα στη ζωή. Οι υπόλοιποι «ομόφωνοι» που θα είναι;

Μήπως θα στείλουν κάποιο Δελτίο Τύπου;

Υ.Γ. Τελικά ισχύει ότι η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος, ή έχει και πιο χαμηλά; Μάλλον από ότι φαίνεται ακόμα …ερευνάται.

Source