Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΠΕΦΕ: Επιστολή για παράταση ημερομηνιών για τους ελέγχους

ΠΕΦΕ
[email protected]
210 6124910, 210 8820002

Προς
Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο  Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ω Ν

Υπουργό Οικονομικών
Χρήστο Σταϊκούρα
Καραγεώργη Σερβίας 10
Αθήνα

ΚΟΙΝ. 1. Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο  Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Ω Ν
Υφυπουργών Οικονομικών
Απόστολο Βεσυρόπουλο
Καραγεώργη Σερβίας 10
Αθήνα

2. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Διοικητή  της ΑΑΔΕ
κ. Γιώργο Πιτσιλή
Καραγεώργη Σερβίας 10
Αθήνα

Αθήνα, 12-04-2021

Θέμα: «Παράταση ημερομηνιών για τους ελέγχους»

Κύριε Υπουργέ,
Την 19-03-2021 καταθέσαμε επιστολή – έγγραφο στον Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο (αριθμός πρωτοκόλλου 0000896/19-03-2021), μετά από το ΦΕΚ 1057/18-03-2021, με το οποίο ζητούσαμε τα εξής:
α) όποιες περιοχές είναι σε κόκκινο να ανασταλούν οι έλεγχοι από τις Δ.Ο.Υ.,
β) όποιες υποθέσεις είναι σε εξέλιξη να παραταθούν τουλάχιστον για τρεις μήνες,
γ) όπου έχουν σταλεί Σ.Δ.Ε. να παραταθεί η υποβολή υπομνημάτων – απαντήσεων τουλάχιστον για τρεις μήνες.

Οι έλεγχοι από τις Δ.Ο.Υ. και την ΥΕΔΔΕ βεβαίως δεν σταμάτησαν ποτέ και στην κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας με πάνω από (4.000) τέσσερεις χιλιάδες κρούσματα ημερησίως δεν μας λαμβάνετε υπ΄ όψιν ΣΑΣ λες και εμείς οι λογιστές – φοροτεχνικοί δεν είμαστε άνθρωποι παρά υποζύγια. Το μόνο που ξέρετε είναι να δίνετε οδηγίες για την εντατικοποίηση των ελέγχων για να διασωθούν τα κρατικά έσοδα. Εδώ και ένα χρόνο με κλειστά τα καταστήματα ζητάτε από τους φορολογούμενους να προσέλθουν στις υπηρεσίες και εκείνοι για να προστατευτούν βάζουν εμάς μπροστά και εντός πέντε ημερών που ο νόμος ορίζει είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στον πελάτη μας να προσκομίσουμε στη Δ.Ο.Υ. βιβλία στοιχεία κ.λπ. άσχετα με το τι αναφέρει η εντολή ελέγχου (επιτόπιος έλεγχος), αν δεν προσκομιστούν τότε υπάρχει και το πρόστιμο.

Κύριε Υπουργέ, προστατέψατε τους υπαλλήλου ΣΑΣ δίνοντας παράταση έως τον Οκτώβρη για να βγάλουν αποφάσεις από τη Δ.Ε.Δ., εμείς τι είμαστε για ΕΣΑΣ υπηρέτες άμισθοι; Πότε θα σκύψετε να δείτε και τα δικά μας προβλήματα, (έχετε υπ’ όψιν ΣΑΣ πόσους θανάτους έχει ο κλάδος μας, μάλλον όχι), να δείτε δηλαδή ότι και εμείς είμαστε ευάλωτοι στην πανδημία, είμαστε ελεύθεροι επιτηδευματίες και μας υποχρεώνετε να δουλεύουμε και τα Σαββατοκύριακα δέστε τις αποφάσεις των συν αρμόδιων υπουργείων για την covid-19 και τις ημερομηνίες λήξεις. Η ΑΑΔΕ έχει ήδη συντάξει σχέδιο ελέγχων για μετά το Πάσχα για τις Δ.Ο.Υ. και την ΥΕΔΔΕ με «μυστικούς κώδικες» με στόχο τον αιφνιδιασμό των επιτηδευματιών – φοροφυγάδων υπάρχει και ΦΕΚ με δύο παραρτήματα τα οποία δεν δημοσιεύτηκαν, μόνο εσείς πρέπει να γνωρίζετε τα κριτήρια με τα οποία κάποιος θα ελεγχθεί ως φοροφυγάς ή θα τα κατασκευάζετε ανάλογα με τον (ποιον !!!!!) ελέγχετε;

Είμαστε ευνομούμενο κράτος ή όχι περιμένουμε την απάντησή ΣΑΣ (η δικιά μας άποψη είναι ΟΧΙ δεν είμαστε !!!!!!).

Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για εποικοδομητική συζήτηση

για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ο  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ