Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΠΟΕ-ΔΟΥ: Κάλεσμα στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου

Αθήνα 25.10.2022
Αρ. Πρωτ.: 2173

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ-ΔΟΥ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΟΥ σας καλεί όλους να συμμετέχετε μαζικά στην 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου, από κοινού με το σύνολο του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, με βασικά αιτήματα:

«Αυξήσεις ΤΩΡΑ στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια»
«Άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών μας με νέο, μόνιμο προσωπικό»

Τα τελευταία δώδεκα χρόνια ,οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας υπέστησαν μισθολογικές περικοπές που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν το 50%. Παράλληλα με τις μειώσεις στο μισθό μας, καταργήθηκε ο 13ος και 14ος μισθός, πάγωσε η διετία 2016 -17 για τη μισθολογική εξέλιξη, μειώθηκε το αφορολόγητο. Κι ενώ η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία και τα μνημόνια, καμία ουσιαστική αύξηση δεν προβλέπεται για τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, την ώρα που ο πληθωρισμός εξανεμίζει το εισόδημά μας, με ποσοστά άνω του 11%.

Οι Κυβερνητικές εξαγγελίες για την κατάργηση της μιας από τις κρατήσεις για την εισφορά αλληλεγγύης (ενώ παραμένει η δεύτερη) και η κατάργηση της παρακράτησης 1% υπέρ του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΕΦΑΠΑΞ), δεν είναι αρκετές για να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι στο αυξανόμενο κύμα ακρίβειας και το τσουνάμι της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει όλο τον πλανήτη.
Επιπλέον στις υπηρεσίες μας υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν λαμβάνουν την προσωπική διαφορά (ΣΔΟΕ -ΚΤΗΜΑΤΙΚΕΣ) και αυτό εντείνει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα αφού τους εξωθεί σε οικονομική εξαθλίωση, παγιώνοντας  μια κατάφωρη αδικία σε βάρος τους.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των υπηρετούντων Υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. βαίνει συνεχώς μειούμενος, οδηγώντας τις Υπηρεσίες μας σε καθεστώς ακραίας υποστελέχωσης, ενώ οι διοικούντες αρκούνται στην εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ και μάλιστα με αριθμό νεοεισερχομένων πολύ μικρότερο από τον αριθμό αυτών που έχουν αποχωρήσει τα τελευταία χρόνια. Και ενώ η ψηφιοποίηση ορισμένων φορολογικών λειτουργιών προχωρά, τα αποτελέσματά της δεν είναι τόσο εμφανή όσο ορισμένοι θα ήλπιζαν, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να επωμίζονται συνεχώς αυξανόμενο όγκο εργασίας, σε επίπεδα που καθιστά την εργασιακή τους καθημερινότητα ανυπόφορη.!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν θα δεχτούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε εμείς τις τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στο φυσικό αέριο, στο ψωμί και σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Η Γενική Πανελλαδική Απεργία της 9ης Νοεμβρίου έχει ως στόχο να θέσει τέρμα σε αυτή την πολιτική. Σήμερα, με επίσημο πληθωρισμό πάνω από 11%, είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας. Είναι ώρα να πούμε όλοι μαζί

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη την πανδημία, όχι μόνο περιορίζει και φαλκιδεύει τις κατακτήσεις των εργαζομένων, αλλά καταργεί και θεμελιώδη συνταγματικά μας δικαιώματα, όπως το δικαίωμά μας στην απεργία.

Με το Νόμο 4808/2021, γνωστό ως Νόμο Χατζηδάκη, κατάργησε έναν εμβληματικό Νόμο (το Ν. 1264/1982), τον προοδευτικότερο και δημοκρατικότερο νόμο στην Ευρώπη για τα εργασιακά. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ψήφιση του Ν.4808/2021 όλες οι απεργίες, από τον Σεπτέμβρη του ΄21 μέχρι σήμερα, κηρύχθηκαν από τα δικαστήρια παράνομες και καταχρηστικές. Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης καταφεύγουν στα δικαστήρια για να κηρυχθούν παράνομες οι απεργίες, πράγμα πρωτοφανές για το πολιτικό σύστημα, από τη μεταπολίτευση και μετά. Γι’ αυτό η κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη και η επαναφορά του Ν.1264/1982 είναι ζήτημα τιμής, αλλά και ουσίας για το συνδικαλιστικό κίνημα.
 
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την  αύξηση του πληθωρισμού
• Άμεση χορήγηση της προσωπικής διαφοράς στο ΥΠΟΙΚ για όσους δεν την λαμβάνουν.
• Άμεσα προσλήψεις νέου, μόνιμου προσωπικού στις Υπηρεσίες μας
• Κατάργηση της Α.Α.Δ.Ε. με παράλληλη επανένωση των Υπηρεσιών μας υπό την ευθύνη του Υπουργείου Οικονομικών
• Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης από 01/01/21 όπως έγινε και στον ιδιωτικό τομέα
• Κατάργηση του συνόλου της εισφοράς αλληλεγγύης (2% επί του συνόλου των αποδοχών).
• Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17
• Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ
• Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού
• Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/2021)
• Ταυτόχρονα, λέμε όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου
για να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!
 
Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11.00πμ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ

Source