Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΠΟΦΕΕ: Επιστολή για αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν προκύψει με τη δράση e-λιανικό

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 – 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): [email protected]

Email(2): [email protected]


Προς

Τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων
κ. Ιωάννη Τσακίρη
Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
κ. Χρήστο Μέτιο

Αθήνα, 6 Απριλίου 2021
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 191
 
Θέμα: Αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν προκύψει με τη δράση : «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί επιστολή του Συλλόγου Λογιστών Φοροτεχνικών Αλεξανδρούπολης σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων που έχουν προκύψει με τη δράση : «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Με την από 12/2/2021 δήλωσή σας προκηρύχθηκε η δράση: «e-Λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, με σκοπό να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος με ημερομηνία λήξης υποβολής των προτάσεων την 24/03/2021 και ώρα 15:00.

 Ήδη όμως διανύουμε όπως όλοι γνωρίζουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση όπου πρέπει όλοι να ζούμε έγκλειστοι. Σε πολλές δραστηριότητες να αναστέλλεται συνεχώς η λειτουργία τους και όλος ο φόρτος εργασίας αυτής της γραφειοκρατίας να πέφτει στις πλάτες των λογιστών.

Αναγκαζόμαστε να εργαζόμαστε κάτω από αντίξοες συνθήκες, υπό το πρίσμα εξαιρετικά πιεστικών προθεσμιών στις οποίες έρχεται να προστεθεί και η υποβολή αιτήσεων της ανωτέρω δράσης.

Επιπλέον το πληροφοριακό σύστημα υποβολής των αιτήσεων που διαχειρίζεται η εταιρία ΔΕΣΜ-ΟΣ Α.Ε. υπολειτουργεί εδώ και αρκετές ημέρες. Για το λόγο αυτό δόθηκε αρχικά παράταση στην υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέχρι την 5/4/2021 για να έρθει η διαχειριστική αρχή και να δώσει ακόμη μια μέρα παράτασης, ήτοι 6/4/2021. Ούτως ή άλλως από χτες 5 Απριλίου 2021 η σελίδα υποβολής αιτήσεων έχει καταρρεύσει και υπολειτουργεί.

Για τους λόγους αυτούς και υπό το πρίσμα της κατάστασης που επικρατεί παγκοσμίως λόγω της Πανδημίας αιτούμαστε παράταση υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος τουλάχιστον με καταληκτική ημερομηνία την 30η Ιουνίου 2021.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Παύλου Θεόδωρος       

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

η Γενική Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Α’ Αντιπρόεδρος
Tσαμόπουλος Δημήτριος

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πάτσιας Χρήστος

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος