Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΠΟΦΕΕ – ΕΦΕΕΙ: Αίτημα για αναστολή καταχώρησης στο ΕΡΓΑΝΗ των αλλαγών ωραρίου που προκύπτουν από τη σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων λόγω των έκτακτων μέτρων

Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.)
Ιουλιανού 42-46, Τ.Κ. 10434, Αθήνα

Τηλ. 210 82 53 445 – 446

Φαξ. 210 82 53 446

Email(1): [email protected]

Email(2): [email protected]

Προς

Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων
κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη

Την Γενική Γραμματέα Εργασίας
κα. Άννα Στρατινάκη

Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό
κ. Χρήστο Τριαντόπουλο

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2021
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 224
 
Θέμα: Αίτημα για αναστολή καταχώρησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των αλλαγών ωραρίου που προκύπτουν από τη σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αυτούσια επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ιωαννίνων (Ε.Φ.Ε.Ε.Ι.) με αίτημα την αναστολή καταχώρησης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ των αλλαγών ωραρίου που προκύπτουν από τη σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας κατά της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα στο αίτημα της η Ένωση αναφέρει:

Με κοινή υπουργική απόφαση Δ1α/Γ.Π.οικ. 72486/19.11.2021, ΦΕΚ 5401/Β/20-11-2021 που αφορά τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00. Στο σημείο του ΦΕΚ «Β. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑ ΠΕΔΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ» και 24. Λιανεμπόριο (σελ. 69645 Τεύχος Β΄5401/20.11.2021) αναφέρει «Στην Περιφέρεια Αττικής, πλην της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στους Δήμους Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Λάρισας, Βόλου, Ιωαννιτών, Τρικκαίων, Χαλκίδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Κατερίνης, Αγρινίου, Καλαμάτας, Καβάλας, Χανίων, Λαμίας, Κομοτηνής, Ρόδου, Δράμας, Βέροιας και Κοζάνης, για τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή έναρξη λειτουργίας στις 10:00 και δυνατότητα διευρυμένου ωραρίου έως τις 21:00».

Ζητάμε να δοθεί λύση από το Υπουργείου Εργασίας:

Για το διάστημα ισχύος των ανωτέρων μέτρων να ισχύσει αναστολή καταχώρησης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ τις αλλαγές ωραρίου που προκύπτουν για την μετάθεση του χρόνου έναρξης λειτουργίας των εργαζομένων του λιανεμπορίου που είχαν έναρξη απασχόλησης πριν τις 10:00 με θεωρούμενη μετάθεση του ίσου χρόνου έναρξης και λήξης απασχόλησης, πχ εργαζόμενος με καταχωρημένο στον πίνακα απασχόλησης έναρξη 09:00 και λήξης 17:00 να θεωρείτε ότι ξεκινάει 10:00 και λήξη 18:00.

Ανάλογο μέτρο είχε ισχύσει ως 30/6/2021 για τη προσέλευση των εργαζομένων εντός δίωρου ως μέτρο κατά της διάδοσης του COVID 19.

“Παράλληλα, παρατείνεται έως 30/6/2021 η υποχρέωση των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, να προσαρμόζουν το ωράριο εργασίας των εργαζομένων τους, κατά την έναρξη και λήξη του με τρόπο ώστε ανά μισή ώρα και εντός διώρου να προσέρχονται και να αποχωρούν οι εργαζόμενοι σε σχέση με την έναρξη και τη λήξη αντίστοιχα του ωραρίου τους. Για το διάστημα αυτό αναστέλλεται η υποχρέωση του εργοδότη να καταχωρεί στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» τις αλλαγές ωραρίου που προκύπτουν από τη σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων.”

Εκ του Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                    
Μπέκας Σπυρίδων                                               

Ο Γεν. Γραμματέας
Κρανάς Αναστάσιος

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

η Γενική Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Α’ Αντιπρόεδρος
Tσαμόπουλος Δημήτριος

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πάτσιας Χρήστος

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη
Νάκας Αστέριος
Σαββάκης Θεόδωρος
Μουσελλής Εμμανουήλ
Λαμπρόπουλος Κων/νος