Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Πρόβα εφαρμογής του ν.4808/2021 από τη ΣΤΑ.ΣΥ με αποζημιώτικές αγωγές και αίτημα φυλάκισης συνδικαλιστών

11 Μάιου 2022

Πρόβα εφαρμογής του ν.4808/2021 από τη ΣΤΑ.ΣΥ με αποζημιώτικές αγωγές και αίτημα φυλάκισης συνδικαλιστών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
11/5/2022
ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν. 4808/2021 ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑ.ΣΥ ΜΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΤΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΙΤΗΜΑ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., η οποία προχώρησε στην κατάθεση αγωγής κατά του Σωματείου των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ, επειδή συμμετείχαν σε τρίωρη στάση  εργασίας του Εργατικού Κέντρου της Αθήνας.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, η οποία ποινικοποιεί τους αγώνες των εργαζομένων, φανερώνει ότι η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ λειτουργεί δυστυχώς ως «βασιλικότερη του βασιλέως» και δεν διστάζει να αξιοποιεί το Νόμο 4808/2021 την ίδια ημέρα συζήτησης της προσφυγής εργατικών συνδικαλιστικών οργανώσεων στο ΣτΕ κατά του νόμου αυτού.
Η αξίωση της Διοίκησης τής ΣΤΑΣΥ είναι τουλάχιστον προκλητική. Ζητά φυλάκιση και χρήματα από συνδικαλιστές, επειδή διεκδικούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που εκπροσωπούν.
Απαιτούμε από τη Διοίκηση των Σταθερών Συγκοινωνιών, να πάρει εδώ και τώρα πίσω την ντροπιαστική αυτή αγωγή. Τους εργαζόμενους δεν τους φοβίζουν ούτε οι αγωγές ούτε γενικότερα οι αυταρχικές συμπεριφορές. Ακόμη και αν αυτές συνεχιστούν, οι αγώνες δε θα σταματήσουν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Source