Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Πρόταση της ΑΚΙΟΕ για έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων με θέμα τα προβλήματα των συνάδελφων και την εφαρμογή «myDATA»

Επιστολή Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Χανιά, 22/09/2021
 
Προς τον Πρόεδρο  και τα Μέλη της Κ.Δ. του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας

ΑΡ ΠΡΩΤ Φ/1/4765/22-9-2021
 
Κύριε Πρόεδρε
Αγαπητοί Συνάδελφοι

Είναι γνωστές οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι συνάδελφοι λογιστές στην άσκηση του επαγγέλματος τους κατά την περίοδο της πανδημίας. Κληθήκαμε  ¨εν τοις πράγμασι¨ και σηκώσαμε στις πλάτες μας βάρος δυσανάλογο των δυνάμεων μας. Τα γραφεία μας κυριολεκτικά έγιναν ο πλέον σημαντικός αγωγός διαβίβασης των κρατικών ενισχύσεων στην οικονομία και στην κοινωνία.

Ωστόσο, ενώ οι δυσκολίες και τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία covid-19 συνεχίζουν να βασανίζουν την κοινωνία και την οικονομία, βλέπουμε την επιδίωξη τόσο της πολιτικής ηγεσίας, όσο και της διοίκησης της ΑΑΔΕ, που επιβάλλουν την εφαρμογή της πλατφόρμας my data, αναδρομικά, χωρίς να αναλογίζονται ούτε τις ελλείψεις και τις ατέλειες του συστήματος, ούτε και για το κόστος που θα επιφέρει η εφαρμογή του στις επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία.

Σας καλώ λοιπόν, στα πλαίσια του συμβουλευτικού ρόλου που έχει το ΟΕΕ, να συγκαλέσουμε έκτακτη Συνέλευση των Αντιπροσώπων προκειμένου:

Να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης της ΑΑΔΕ.
Να αποφασισθεί:
1) ποιά στάση θα κρατήσουμε ως ΟΕΕ έναντι των αδιάλλακτων απόψεων της πολιτικής ηγεσίας και της διοίκησης της ΑΑΔΕ.
2) ποιά τα μέτρα που θα λάβουμε και σε ποιές ενέργειες θα προβούμε προς απόκρουση αυτών των απόψεων.

Σας προτείνω επίσης να καλέσουμε την πολιτική ηγεσία και τη διοίκηση της ΑΑΔΕ να παρακολουθήσουν αυτήν τη διαδικτυακή συνέλευση ώστε να ακούσουν, από πρώτο χέρι, τους συναδέλφους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και για να γνωρίσουν τις προθέσεις και τις απόψεις που θα διατυπωθούν από τους άμεσα εμπλεκόμενους στην εφαρμογή του συστήματος my data.
 
Με Τιμή
Αλεβιζάκης Παναγιώτης
Εκ/πος Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)