Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Στις 907,56 μονάδες ο Γενικός Δείκτης μετά από νέα άνοδο 1,13%

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Δυναμική υπέρβαση των 900 μονάδων κατέγραψε με την σημερινή ανοδική του κίνηση ο Γενικός Δείκτης φτάνοντας στις 907,56 μονάδες και,το κυριότερο, με αισθητά αυξημένο όγκο συναλλαγών στα 56 εκατ. ευρώ. Η νέα ανοδική κίνηση προέρχεται κυρίως από την άνοδο των ξένων αγορών και ειδικά των αμερικανικών σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 907,56 μονάδες με άνοδο 1,13% με αξία συναλλαγών στα 56 εκατ. ευρώ. Το ισοζύγιο κερδισμένων / χαμένων και πάλι θετικό με 66 μετοχές να κλείνουν με άνοδο και 47 να υποχωρούν. Η άνοδο βασίστηκε κυρίως στις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) ο δείκτης της οποίας κατέγραψε αύξηση 1,19% ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση (Mid Cap) είχε άνοδο 0,45%. Στους υπόλοιπους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι Πρώτες Ύλες (3,3%), οι  κατασκευές (2,58%) και οι τράπεζες που συνέχισαν την ανοδική τους πορεία (1,57%). Πτωτικά κινήθηκαν τα τρόφιμα-ποτά (-0,99%) και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες (-0,18%). Σε επίπεδο μετοχών, πάλι πρωταγωνίστησε η μετοχή της ΔΕΗ και ακολούθησαν η Alpha Bank, η Πειραιώς, η Eurobank, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ, η Jumbo και η Μυτιληναίος.

Διεθνείς αγορές

Ανοδικά και προς νέα ιστορικά υψηλά ξεκίνησαν οι αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες που φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει τον φόβο του tapering ενώ τα θετικά μακροοικονομικά δεδομένα της Γερμανίας έφεραν χαμόγελα στις αγορές της Ευρωζώνης που πάντως δεν κινήθηκαν όλες ομοιόμορφα.