Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Στις 908 μονάδες ο Γενικός Δείκτης με χαμηλή αξία συναλλαγών

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Εξαιρετικά άτονη και ρηχή η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να αρκείται σε μία -μάλλον- σταθεροποιητική κίνηση με ανοδική κατεύθυνση μόνο σε συγκεκριμένους τίτλους. Αν δεχθούμε το θετικό σενάριο, μάλλον τα επίπεδα πέριξ των 900-905 μονάδων είναι μία καλή στήριξη. Αν δεχθούμε το αρνητικό σενάριο, η χρηματιστηριακή αγορά δεν έχει δύναμη προς το τέλος του α’ εξαμήνου να κάνει την υπέρβαση των 910 μονάδων και μεταθέτει την άνοδο στις καλένδες του β’ εξαμήνου.

Σε αναζήτηση τάσης οι ξένες αγορές

Οι ξένες αγορές μετά την έντονα ανοδική χθεσινή συνεδρίαση (το ελληνικό χρηματιστήριο είχε αργία) σήμερα κινήθηκαν υποτονικά και μάλλον επηρεασμένες από την νέα κρίση των κρυπτονομισμάτων. Ουσιαστικά τα περισσότερα χρηματιστήρια περιμένουν να ολοκληρωθεί το α’ εξάμηνο και σταδιακά οι θεσμικοί επενδυτές αναδιαρθρώνουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Οριακή άνοδος και στάση αναμονής στο ελληνικό χρηματιστήριο

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 908,10 μονάδες με άνοδο 0,28%. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 61 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 47 έκλεισαν ανοδικά και οι 60 πτωτικά.

Ο δείκτης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,19% και ο δείκτης Mid Cap κατά 0,56%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι κλάδοι των Τροφίμων-Ποτών (2,20%), το Εμπόριο (1,76%), οι Τηλεπικοινωνίες (1,28%) και οι τράπεζες 0,54%. Την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,37%) λόγω Μυτιληναίου, Πρώτων Υλών (-1,10%).

Οι ‘μετοχές της ημέρας’ θα μπορούσαν να είναι η Alpha Bank, για την οποία βγήκαν σημαντικές ειδήσεις προς το τέλος της συνεδρίασης (σχετικά με την πώληση του Galaxy), ο ΟΤΕ που κατέγραψε ικανοποιητική αντίδραση όπως και η μετοχή της Coca Cola HBC που ακολουθεί τις τάσεις στο εξωτερικό και βέβαια η μετοχή της Aegean που συνεχίζει την έντονα ανοδική κίνηση παρά το γεγονός ότι έχουν μπει στη διαπραγμάτευση οι νέες μετοχές. Από την μεσαία κεφαλαιοποίηση πολύ καλή συνεδρίαση (άνοδο με όγκο) είχαν οι μετοχές, Epsilon Net, Audiovisual, ΕΛΓΕΚΑ, Frigoglass, Centric, AVAX και Attica Group (πρώην Επιχειρήσεις Αττικής).