Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Σύλλογος Λογιστών-Φοροτεχνικών Π. Ε. Καλύμνου: Αίτημα παράτασης προθεσμίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2022

Σύλλογος Λογιστών – Φοροτεχνικών Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

Προς:
1. Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα

Κοιν:
1. Βουλευτές Νομού
2. O.E-Ε
3. Π.Ο.Φ.Ε.Ε
4. Μ.Μ.Ε
5. Επιμελητήριο Δωδ/σου

Θέμα: Παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων 2022.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Σύλλογος λογιστών της Περιφέρειας Καλύμνου (Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Λειψοί και Αγαθονήσι), σας εκφράζει με αυτή την επιστολή, την αγανάκτηση, την πικρία και την απογοήτευση για τον τρόπο μεταχείρισης και αντιμετώπισης του κλάδου των λογιστών. Δυστυχώς, κάθε χρόνο η κατάσταση γίνεται χειρότερη για το επάγγελμα του Λογιστή- Φοροτεχνικού.

Ο Κλάδος μας έχει επωμισθεί, κάθε είδους πλατφόρμα, αιτήσεις και ηλεκτρονικές διαδικασίες τις οποίες καλείτε τον πολίτη να υποβάλει προς όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία δύο χρόνια με μια συνεχή και ακατάπαυστη ροή. Και οι λογιστές καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας όλες αυτές τις αιτήσεις τάχιστα και με σωστές διαδικασίες. Ταυτόχρονα πρέπει να ανταπεξέλθουμε και στις τρέχουσες καθημερινές ανάγκες των πελατών μας οι οποίες όλο και αυξάνονται λόγω των νέων διαδικασιών και αποφάσεων που λαμβάνει το υπουργείο σας, αλλά και λόγω της τεράστιας αλλαγής και αναστάτωσης την οποία έφεραν τα MY DATA”. Και όλο αυτό το φορτίο υποχρεώσεων, το σηκώνουμε εν μέσω μιας πανδημίας, η οποία ακόμα βρίσκεται εδώ.

Κύριε Υπουργέ, οι αντοχές και οι ανοχές των συναδέλφων έχουν τελειώσει, καθώς διακρίνουμε πως δεν υπάρχει ίχνος σεβασμού, και εκτίμησης προς το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού. Ο οποίος συμβάλει και προσφέρει τα μέγιστα και είναι ο βασικός πυλώνας της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας και των φορολογικών διαδικασιών. Επίσης διακρίνουμε ότι δεν υπάρχει αντίληψη και ρεαλιστική εικόνα για το βάρος που έχει επωμισθεί ο κλάδος μας. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα και στις προθεσμίες που έχετε ορίσει για τις φορολογικές δηλώσεις, την διαβίβαση των MY DATA, και τις αλλαγές στις εργασιακές συμβάσεις του επισιτισμού, σε συνδυασμό με των κυκεώνα των υπόλοιπων υποχρεώσεων μας.

Για το λόγο αυτό, με την παρούσα επιστολή, ΖΗΤΑΜΕ την παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου και με νομοθετική παρέμβαση, να οριστεί ως νόμιμη προθεσμία και καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, η 30η Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Κλείνοντας, ζητάμε να κατανοήσετε πως βρισκόμαστε στα όρια μας σε επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. Και αναμένουμε από εσάς τη σωστή προσέγγιση και τοποθέτηση σας επι του θέματος. Όπως επίσης ζητάμε και την δημιουργία επιστημονικής ομάδας οι οποία να πλαισιώνεται από λογιστές για την λήψη μέτρων και την διόρθωση διαδικασιών με σκοπό τη σωστή λειτουργία των MY DATA. Έτσι ώστε να μπορέσει να είναι λειτουργικό, αποτελεσματικό και να ωφελήσει πραγματικά τις φορολογικές διαδικασίες το νέο σας εγχείρημα.

Για το Σύλλογο Λογιστών

Ο Γραμματέας
Αντώνιος Ι. Κλειδαράς

Ο Πρόεδρος
Αντώνιος Γ. Κοπανέζος

Source