Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Την επιστολή του Συλλόγου λογιστών Βορείου Έβρου για παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων κατέθεσε ως αναφορά το ΚΚΕ στη Βουλή

 
Οι βουλευτές Στολτίδης Λεωνίδας και Δελής Γιάννης του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κατέθεσαν σήμερα ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου όπου ζητούν μεταξύ άλλων την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις 30 Σεπτεμβρίου.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ
Μέλος της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Αγίων Θεοδώρων 110 – Ορεστιάδα 68200
Τηλ. 2552025786, 2552027200
Email [email protected]

Ορεστιάδα, 16 Ιουλίου 2022

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Βουλευτή,

Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά γινόμαστε μάρτυρες και νιώθουμε όσο ποτέ άλλοτε την ασφυξία που προκαλείται στον κλάδο μας. Οι αυτοαπασχολούμενοι λογιστές-φοροτεχνικοί έχουμε φτάσει στα όρια μας.
Το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της οικονομίας περνάει πάνω από τις πλάτες μας, μετά την συνεχόμενη υποστελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών, προσθέτοντας πέραν των συμβατικών αρμοδιοτήτων μας πολλές επιπλέον υποχρεώσεις και ευθύνες.
Από το Μάρτη του 2020 μέχρι σήμερα οι απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και οι εκατοντάδες κρυπτογραφημένες εγκύκλιοι, μας έκλεισαν κυριολεκτικά στα γραφεία μας, μην έχοντας δικαίωμα στη ζωή, στον ελεύθερο χρόνο, στην οικογένεια και -πάνω από όλα- στην ασθένεια, με όλο το βάρος της «αποκρυπτογράφησης» των ασαφών διατάξεων και το άγχος της μη έκθεσης στους πελάτες μας. Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες, συνεχίζουμε και προσπαθούμε αγόγγυστα να στηρίξουμε επιχειρήσεις, κοινωνία και κράτος.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και το «κερασάκι» της εφαρμογής των myDATA, συνοδευόμενα με πολλά λειτουργικά προβλήματα ή αστοχίες και χωρίς ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου.
Ταυτόχρονα, εν μέσω περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με την επικαιροποίηση των στοιχείων επικοινωνίας των φορολογουμένων όπως ηλικιωμένων ή κατοίκων εξωτερικού καθώς και με την επιδοματική πολιτική του κράτους.

Συνοψίζοντας και κλείνοντας, λαμβάνοντας υπόψη όλα όσα συμβαίνουν στην καθημερινότητα του Κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών, μαζί με την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων, επαναφέρουμε και την ανάγκη για άμεση υλοποίηση ορισμένων από τα πάγια αιτήματα του κλάδου:
• ΑΜΕΣΑ την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων στις 30/9. Ταυτόχρονη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής στοιχείων στο myDATA μαζί με τις φορολογικές δηλώσεις.
• ΑΜΕΣΑ να ρυθμιστεί το θέμα της ασθένειας του Λογιστή – Φοροτεχνικού, με τροποποίηση του άρθρου 93 του Ν.4764/2020, ώστε να αφορά όλες τις περιπτώσεις ασθένειας και θανάτου, και όχι μόνο από COVID-19, αλλά και να συμπεριλάβει τις περιπτώσεις εγκυμοσύνης.
• Αναβολή της υποχρεωτικότητας των Ηλεκτρονικών Βιβλίων myDATA για το έτος 2022 και επανεξέταση για το έτος 2023 με αρχικό στάδιο την καθολική εφαρμογή της ηλεκτρονικής τιμολόγησης.
• Καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως περίοδος αδείας για τον κλάδο, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων.
• Στελέχωση των δημόσιων υπηρεσιών του Βορείου Έβρου.

Ζητούμε επιτέλους το σεβασμό στο έργο των Λογιστών – Φοροτεχνικών και παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα παραπάνω αιτήματα και προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες.

Το Δ.Σ. του Σ.Λ.Φ.Ε.Ε. Βορείου Έβρου.

Ο Πρόεδρος
Σταυρίδης Παν. Απόστολος

Ο Αντιπρόεδρος
Παπαχατζίδης Θεόδωρος

Ο Γραμματέας
Ζαλουφλής Κωνσταντίνος

Source