Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Τρ. Αλεξιάδης – Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας: Παράταση υποχρεώσεων και οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις λιανικής που έκλεισαν το διήμερο με κρατική εντολή λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ»

Αθήνα 01.02.2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράταση του χρόνου για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους και οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις λιανικής που έκλεισαν το διήμερο με κρατική εντολή λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ» ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας

Με Αναφορά του προς τον Υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή το δελτίο τύπου  του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας μέσω του οποίου εκφράζει την αντίδραση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της πόλης για το διήμερο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους από την κυβέρνηση λόγω της κακοκαιρίας «ΕΛΠΙΔΑ» που μπορεί να έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της Αττικής, αλλά δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στη Νίκαια.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας διαμαρτύρεται για τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων, ημέρες που τα super-markets παρέμειναν ανοικτά, οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές. Στα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δύο χρόνια τώρα λόγω της πανδημίας, ήρθε να προστεθεί και το διήμερο αναίτιο κλείσιμο των επιχειρήσεων για την περιοχή της Νίκαιας και μάλιστα στο τέλος του μήνα όπου υπάρχουν  μαζεμένες οικονομικές υποχρεώσεις (ενοίκια μηνός, μισθός εργαζομένων, ασφαλιστικές εισφορές) χωρίς έσοδα και χωρίς ενίσχυση από το κράτος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας ζητά να δοθεί μια γενναία παράταση όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, φροντίζοντας επιπλέον για κάποια οικονομική ενίσχυση της αναλογίας του διήμερου κλεισίματος των επιχειρήσεων ως αποζημίωση.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στις προτάσεις  του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας

Επισυνάπτεται η Αναφορά του Βουλευτή και η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Νικαίας

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
Αναφορά προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Παράταση των υποχρεώσεων και οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις λιανικής, που έκλεισαν το διήμερο με κρατική εντολή λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα», ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Τρύφων Αλεξιάδης καταθέτει ως Αναφορά το Δελτίο Τύπου του Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας (Αρ. Πρωτ. 926/28-01-2022) μέσω του οποίου εκφράζει τη δυσαρέσκεια των μικρομεσαίων επιχειρηματιών της Νίκαιας για το άδικο κλείσιμο των επιχειρήσεών τους με κρατική εντολή για δύο μέρες, παρόλο που η περιοχή είχε πληγεί σε πολύ μικρό βαθμό από την πρόσφατη κακοκαιρία «Ελπίδα».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας αναφέρει πως ενώ τα super-markets δούλευαν εκείνες τις μέρες κανονικά οι υπόλοιπες επιχειρήσεις παρέμειναν κλειστές, με αποτέλεσμα τη δημιουργία για μια ακόμη φορά εργαζομένων δυο ταχυτήτων. Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τη διετία της πανδημίας οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Νίκαιας εντείνονται και φτάνουν με το διήμερο κλείσιμο στην αδυναμία καταβολής των πληρωμών του Ιανουαρίου (ενοίκια μηνός, μισθός εργαζομένων, εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και άλλα) χωρίς έσοδα και χωρίς ενίσχυση από το κράτος.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Νίκαιας ζητά να δοθεί μία γενναία παράταση όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων, φροντίζοντας επιπλέον για κάποια οικονομική ενίσχυση της αναλογίας του διήμερου κλεισίματος των
επιχειρήσεων ως αποζημίωση.

Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 31-01-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής
Αλεξιάδης Τρύφων