Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΑΚΙΟΕ – Οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν με τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που τους επιβάλλουν τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Στο όνομα του ψηφιακού μετασχηματισμού η Κυβέρνηση επιβάλλει στις επιχειρήσεις νέες υποχρεωτικές αποστολές δεδομένων σε ασύγχρονες και διάσπαρτες ηλεκτρονικές πλατφόρμες, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη το κόστος που προκαλεί στην πραγματική οικονομία, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες.

Μετά την επιβολή του MyDATA  που προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί κλυδωνισμούς και στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, ήρθε η ψηφιακή οργάνωση  του χρόνου εργασίας.
 
Ο Υπουργός Εργασίας συνεχίζοντας το παράδειγμα των συναδέλφων του και συνεπής με το βαρύ παρελθόν του έβαλε πλώρη για το κλείσιμο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΕΕ) με άρμα το ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ. Οι νέες υποχρεώσεις που επιβάλλει ο Υπουργός στις επιχειρήσεις θα οδηγήσουν σε νέο κλείσιμο των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων, σε νέα αύξηση της ανεργίας και σε νέα συγκέντρωση του πλούτου σε μικρό αριθμό πολυεθνικών επιχειρήσεων.
 
Το ερώτημα που πλανάται είναι, γιατί οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων σιωπούν;
 
Δυστυχώς τα Προεδρεία των Επιμελητηρίων και των Συλλόγων είναι δέσμια των κομματικών τους δεσμεύσεων και των προσωπικών τους φιλοδοξιών για μια θέση είτε στα έδρανα της βουλής είτε στα διοικητικά συμβούλια των δημόσιων οργανισμών. Μεταξύ αυτών είναι και το Προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ) που προκλητικά σιωπά στην τρέχουσα κυβερνητική πολιτική, αντί να πρωτοστατεί στις παραφωνίες των κυβερνητικών μέτρων που θίγουν τις επιχειρήσεις και του πολίτες αυτού του τόπου.

Αξιότιμοι κύριοι σταματήστε να φορτώνετε στις επιχειρήσεις τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και αναζητήσετε απλές, σύγχρονες και λειτουργικές λύσεις που συμβάλλουν στην μείωση του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων προς όφελος των πολιτών.

Με Τιμή

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)
Παναγιώτης  Αλεβιζάκης
Μέλος της ΚΔ του Οικονομικού Επιμελητήριου Ελλάδος

Source