Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Αμετάβλητος ο Γενικός Δείκτης και χαμηλές συναλλαγές στο ελληνικό χρηματιστήριο

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Στα ίδια επίπεδα με την έναρξη της συνεδρίασης έκλεισε ο Γενικός Δείκτης κινούμενος μέσα σε εύρος 5 μονάδων. Οι παράγοντες που επηρέασαν τις αγορές και μάλλον δεν επηρέασαν το ελληνικό χρηματιστήριο ήταν η ανακοίνωση του Δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ και οι ρυθμοί ανάπτυξης.
 
Ανούσια συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά έδειξε στάση αναμονής στις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης που επέτρεψε το Γεν. Δείκτη να κινηθεί σε εξαιρετικά στενό επίπεδο μεταξύ 895-900 μονάδων. Η εβδομαδιαία μεταβολή (Δευτέρα-Παρασκευή) του Γενικού Δείκτη ήταν 4,62% , και κρίνεται αρκετά ικανοποιητική καθώς έφερε το Γενικό Δείκτη προς τις 900 μονάδες

Στο ελληνικό χρηματιστήριο η εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τον Γενικό Δείκτη στις  898,63 μονάδες ενώ η αξία συναλλαγών έφτασε μόλις στα  37 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 55 έκλεισαν ανοδικά και οι 50 πτωτικά. Ο δείκτης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά (-0,04%) και ο δείκτης Mid Cap είχε άνοδο 0,3%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Εμπορικών (1,14%), Χρηματοοικονομικών (0,97%), Κατασκευών (0,39%), Τροφίμων (0,22%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Τεχνολογίας (-1,41%), Ταξιδίων (-0,7%), Προσωπικών-Οικιακών Προϊόντων (-0,59%).

Με το βλέμμα στον αμερικανικό πληθωρισμό

Εντός προβλέψεων διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ (αν και έτρεχε με τον μεγαλύτερο ρυθμό των τελευταίων 40 ετών) και αυτό επέτρεψε τους αμερικανικούς δείκτες να ξεκινήσουν ανοδικά και τους  ευρωπαϊκούς δείκτες να κινηθούν οριακά υψηλότερα.