Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΑΣΦΕΕΑ: «Κοίτα ποιοι μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες και νομιμότητα!!!»

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩN ΑΤΤΙΚΗΣ (Α.Σ.Φ.Ε.Ε.Α.)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα, 30/11/2021

Κοίτα ποιοι μιλούν για δημοκρατικές διαδικασίες και νομιμότητα!!!

Η Γ.Σ. της Ένωσης μας στις 6/11/2021 πήρε ομόφωνα μια σημαντική απόφαση. Οι αρχαιρεσίες της Ε.Φ.Ε.Ε.Α. να γίνουν τελικά με φυσική παρουσία και όχι με ηλεκτρονικό τρόπο όπως μεθόδευε η παρούσα πλειοψηφία του Δ.Σ.

Με βάση αυτή την απόφαση θέσαμε στο Δ.Σ. της 16/11/2021 σαν θέμα τον ορισμό ημερομηνίας σύγκλησης της τακτικής εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. και πραγματοποίησης των εκλογών. Η πλειοψηφία γι’ άλλη μια φορά αγνόησε επιδεικτικά την απόφαση της ΓΣ και παρέπεμψε το θέμα στις καλένδες, λέγοντας ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν και το φθινόπωρο του 2022!!!

Μπροστά σ αυτή την κατάσταση, με πρωτοβουλία μας, εκατόν ένας (101 ) συνάδελφοι, ανεξαρτήτως παρατάξεων, υπογράψαμε κοινό κείμενο με το οποίο καλούσαμε το ΔΣ να ορίσει ημερομηνίες έκτακτης ΓΣ και εκλογών με φυσική παρουσία, όπως ακριβώς αποφάσισε η Γ.Σ. της ένωσης στις 6/11.  

Στο Δ.Σ. της 25/11/2021, η πλειοψηφία αποφάσισε να συγκληθεί Γ.Σ., χωρίς όμως να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία. Επίσης αποφάσισε η Γ.Σ. αλλά και οι εκλογές να γίνουν με μεικτό τρόπο, παραβιάζοντας κατάφωρα την ομόφωνη απόφαση της ΓΣ στις 6/11, αναιρώντας αυτό που οι ίδιοι είχαν αποδεχτεί και ψηφίσει (!!!) κάτω από την πίεση της συντριπτικής πλειοψηφίας όσων συμμετείχαν (άραγε πόση μπέσα έχει ο λόγος τους;;….)

Αποδεικνύεται ότι η προηγούμενη θέση τους πάρθηκε προσχηματικά, για να κερδίσουν χρόνο, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της ένωσης ήταν ενάντια στην αντίληψη τους για ηλεκτρονικές διαδικασίες .

Εμείς στο Δ.Σ. παίρνοντας υπόψη ότι δεν απαγορεύονται οι ζωντανές διαδικασίες από κανένα νόμο, όπως ψευδώς αναφέρει η πλειοψηφία, (π.χ. εκλογές Δικηγόρων με 20.000 μέλη μόνο στη Αθήνα, απόφαση 47486/10-11-2021 της ΓΣΕΒΕΕ που τονίζει ότι ΔΕΝ μπορούν να διεξαχθούν αρχαιρεσίες με απομακρυσμένη συμμετοχή) προτείναμε:
 
→ Η ΓΣ να γίνει σε κατάλληλο χώρο (τήρηση αποστάσεων), λαμβάνοντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (πιστοποιητικά εμβολιασμού, διαγνωστικά τεστ, μάσκες κ.λπ.)

→ Τα μέλη που δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης και ομιλίας ηλεκτρονικά, όμως οι μυστικές ψηφοφορίες να γίνουν με φυσική παρουσία ακόμα και την επόμενη της Συνέλευσης στα γραφεία της ένωσης η σε ανοικτό χώρο.

Η επίκληση της πανδημίας από την πλειοψηφία του ΔΣ είναι πέρα για πέρα υποκριτική και ψεύτικη, ότι δήθεν θα προκληθεί βλάβη στην υγεία των συναδέλφων από την παρουσία τους σε ζωντανές εκλογικές διαδικασίες, τη στιγμή που απέρριψε και απορρίπτει κάθε πρόταση διεκδίκησης για λήψη μέτρων για την υγεία του λαού, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, για την ύπαρξη υγειονομικού πρωτοκόλλου στα γραφεία μας εδώ και 20 μήνες!!!

Ο πραγματικός λόγος είναι ότι οι απόψεις της πλειοψηφίας του ΔΣ είναι πλέον μειοψηφία στα μέλη της ένωσης. Αυτό τους προκαλεί τρόμο και προσπαθούν με κάθε μέσο να διασφαλίσουν τις καρέκλες τους, είτε αναβάλλοντας τις εκλογές, είτε πραγματοποιώντας τες με τρόπο που δεν διασφαλίζεται η μυστικότητα της ψήφου και το αδιάβλητο της διαδικασίας (ηλεκτρονικές διαδικασίες).

Οι συνεχείς αναφορές τους για δήθεν προσπάθεια κομματικοποίησης της ένωσης, κρύβει στην πραγματικότητα την επιλογή τους να στηρίξουν με κάθε τρόπο την κυβερνητική πολιτική.

Εκείνοι που επικαλούνται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη νομιμότητα αρνούνται να ενημερώσουν έστω τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. ποιος είναι ο εκλογικός κατάλογος (εγγεγραμμένοι, ταμειακά ενήμεροι) θεωρώντας ότι εκείνοι έχουν ο δικαίωμα να έχουν γνώση και να τον επεξεργάζονται (να τον «μαγειρεύουν» ίσως;)

Αρνούνται να δώσουν αντίγραφα των πρακτικών του Δ.Σ. ακόμα και σε μέλη του Δ.Σ., με πρόσχημα ότι οι απόψεις που εκφράζουν στις συνεδριάσεις αποτελούν προσωπικά τους δεδομένα…

Τι φοβούνται αλήθεια αν μάθουν τα μέλη της ένωσης τις απόψεις του κάθε μέλους του ΔΣ;;

Καλούμε τους λογιστές–στριες:

• Να εκφράσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τη διάθεση τους για ζωντανές εκλογικές διαδικασίες.
• Να γραφτούν στην ένωση, να συμμετέχουν στη ΓΣ και τις εκλογές που πρέπει να γίνουν άμεσα
• Να αλλάξουν τους συσχετισμούς στην ΕΦΕΕΑ, ώστε να αποκτήσει διοίκηση που θα αγωνίζεται για τους ίδιους και δεν θα είναι εκτελεστικό όργανο των εκάστοτε κυβερνητικών κατευθύνσεων
• Να ενισχύσουν αποφασιστικά την ΑΣΦΕΕΑ που με συνέπεια και υπομονή παλεύει όχι μόνο για παρατάσεις αλλά για τα ουσιαστικά προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο, όσο και τον καθένα μας χωριστά.

Άμεσα διεκδικούμε

– Λήψη μέτρων από την κυβέρνηση για την προστασία της υγείας του λαού και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας.
 
– Να μην εφαρμοστεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός για τα MyData. Αυτό το έκτρωμα δεν έχει καμία σχέση με ηλεκτρονικά βιβλία, αλλά αποτελεί εργαλείο ταχύτερης συγκέντρωσης του κλάδου στις μεγάλες εταιρείες, είτε λογιστικές-ελεγκτικές, είτε software

– Άμεση νομοθέτηση της ασθένειας των λογιστών και της αδείας εγκυμοσύνης για τις συναδέλφισσες

– Καθιέρωση του μήνα Αύγουστου ως μήνα ανάπαυσης των λογιστών με αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων

– Να καταργηθεί ο νόμος Χατζηδάκη που επιδιώκει το φακέλωμα των συνδικαλισμένων, τον έλεγχο των σωματείων, τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τους συναδέλφους να διεκδικήσουν τα παραπάνω, αγνοώντας τα μαγειρέματα της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΕΦΕΕΑ αλλά και της ΠΟΦΕΕ που καλύπτει όλες τις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις της, αν δεν τους έχει βάλει σαν λαγούς να μεθοδεύσουν αντίστοιχα τις διαδικασίες του συνεδρίου της.

Συνάδελφοι,

οι αγώνες μας δεν είναι μάταιοι. Είμαστε σίγουροι ότι πλησιάζει η ώρα για μια νέα διοίκηση στην ΕΦΕΕΑ που θα εκφράζει τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, που με τη συμμετοχή όλων μας θα διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα μας και δεν θα είναι «συνεργάτης» και υπερασπιστής των αντιλαϊκών επιλογών κάθε κυβέρνησης.

Η εντατικοποίηση της δουλειάς μας και η όξυνση των προβλημάτων δεν μας επιτρέπει ούτε αδιαφορία ούτε εφησυχασμό.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πιέσουν και να πάρουν μαζικά αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις στις 14/01/2022 σε όλη τη χώρα με τα παραπάνω αιτήματα.

Στην Αθήνα καλούμε την ίδια μέρα σε κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών στις 11 π.μ.