Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Αύξηση του στεγαστικού επιδόματος για τους σπουδαστές ΑΣΤΕ-ΙΕΚ του Υπ. Τουρισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Γραφείο Ενημέρωσης & Επικοινωνίας

Αθήνα, 11 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σοφία Ζαχαράκη: «Αύξηση Στεγαστικού Επιδόματος για τους σπουδαστές ΑΣΤΕ – ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού»

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Τουρισμού, αρμόδιας για την τουριστική εκπαίδευση, Σοφίας Ζαχαράκη, αυξάνεται το στεγαστικό επίδομα που χορηγείται στους σπουδαστές των ΑΣΤΕ και τους καταρτιζόμενους των ΙΕΚ Τουρισμού όλης της χώρας από το ποσό των χιλίων (1.000) σε χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ.

Η αύξηση αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022, οι οποίοι για την αναδρομική χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ καλούνται να υποβάλουν μία απλή συμπληρωματική δήλωση στο εκπαιδευτήριο όπου και φοιτούν.
Επισημαίνεται ότι η σχετική διαδικασία για τη χορήγηση του συμπληρωματικού ποσού των πεντακοσίων (500) ευρώ στους δικαιούχους του περασμένου εκπαιδευτικού έτους έχει ήδη ξεκινήσει.

Η παροχή επιδόματος στέγασης στους σπουδαστές όλων των ΙΕΚ της χώρας, έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης της σχετικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης κάθε βαθμίδας, ιδίως της μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από ενέργειες της αρμόδιας Υφυπουργού, Σοφίας Ζαχαράκη, στους δικαιούχους συγκαταλέγονται πλέον -για πρώτη φορά από τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά- και οι σπουδαστές των ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού.

Η Υφυπουργός Τουρισμού αρμόδια για την Τουριστική Εκπαίδευση, Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε:
«Σε συνέχεια της υλοποίησης της πρωθυπουργικής εξαγγελίας αναφορικά με την παροχή στεγαστικού επιδόματος στους σπουδαστές των ΙΕΚ όλης της χώρας -συμπεριλαμβανομένων και όλων όσοι φοιτούν στα ΙΕΚ αρμοδιότητας του Υπουργείου Τουρισμού- στεκόμαστε εμπράκτως δίπλα σε κάθε σπουδαστή και καταρτιζόμενο για την αναβάθμιση των όρων και του περιεχομένου των σπουδών του.
Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας και σε όσα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει προς την κατεύθυνση αυτή, προχωρούμε στην αύξηση του ετήσιου στεγαστικού επιδόματος από το ποσό των χιλίων (1.000) ευρώ στα χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ. Μάλιστα, το εν λόγω μέτρο θα αφορά και τους σπουδαστές και καταρτιζόμενους που έχουν ήδη υποβάλει αιτήσεις για το εκπαιδευτικό έτος 2021 – 2022.
Σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία, αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των σπουδαστών μας και των οικογενειών τους και συνεχίζουμε με κάθε τρόπο την υποστήριξη των νέων μας στον αγώνα για κατάρτιση και εξειδικευμένη εκπαίδευση στον τουριστικό κλάδο, έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς τομείς της εθνικής μας οικονομίας
».

Source