Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Δε θα υποβληθεί ετήσια βεβαίωση αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα για ορισμένες περιπτώσεις – Τροποποίηση της απόφασης για τις βεβαιώσεις

Δημοσιεύθηκε η απόφαση Α.1052/2021 με την οποία τροποποιείται η απόφαση  Α.1035/2021 σχετικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών για το έτος 2020.

 
Η περ. β’ της παρ. 10 του άρθρου 5 της υπό στοιχεία Α.1035/2021 απόφασης Διοικητή ΑΑΔΕ, αντικαθίσταται ως εξής:
 
«β) Για τους κωδικούς αμοιβών του Παραρτήματος 2 της παρούσας που αφορούν το εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, υπάρχει υποχρέωση για υποβολή των παραπάνω στοιχείων της παρ. 1 (ετήσιο αρχείο), από τους:
 
i. καταβάλλοντες αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με αναλυτικές εγγραφές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Α.1101/2019 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, όπως ισχύει,
 
ii. καταβάλλοντες αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα που υποβάλλουν προσωρινή δήλωση απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με συγκεντρωτικές εγγραφές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Α.1101/2019 απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ, όπως ισχύει,
 
iii. καταβάλλοντες αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα για τις οποίες εκ του νόμου δεν προκύπτει φόρος ή τέλος χαρτοσήμου προς απόδοση και οι οποίες δεν υποβλήθηκαν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Α.1101/2019 απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ, όπως ισχύει.
 
Οι λοιποί υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με αναλυτικές εγγραφές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Α.1101/2019 απόφαση Διοικητή ΑΑΔΕ, όπως ισχύει, δεν υποβάλλουν τα παραπάνω στοιχεία της παρ. 1 (ετήσιο αρχείο).
 
Αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα που, για το μήνα απόκτησής τους, υποχρεωτικά έπρεπε να υποβληθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Α.1101/2019 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, όπως ισχύει, και δεν υποβλήθηκαν, υποβάλλονται μόνο με δήλωση (αρχική ή τροποποιητική) για το μήνα αυτό, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην τελευταία αυτή απόφαση. Οι αμοιβές αυτές δεν υποβάλλονται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρούσα.».
 

Η περίπτωση που αντικαταστάθηκε :

β) Για τους κωδικούς αμοιβών του Παραρτήματος 2 της παρούσας που αφορούν το εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, υπάρχει υποχρέωση για υποβολή των παραπάνω στοιχείων της παραγράφου 1 (ετήσιο αρχείο), ακόμα και αν για τις αμοιβές αυτές υποβλήθηκαν ήδη προσωρινές δηλώσεις απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με αναλυτικές εγγραφές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην υπό στοιχεία Α.1101/2019 (Β’ 948) απόφαση Διοικητή Α.Α.Δ.Ε., όπως ισχύει.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

Δείτε την Α.1035/2021 όπως κωδικοποιήθηκε και ισχύει