Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Διασύνδεση ΑΑΔΕ με το ΓΕΜΗ – Ενάρξεις, διακοπές ή λήξεις εργασιών αλλά και μετοχικές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς επιχειρήσεων απευθείας στην Αρχή

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, στο πλαίσιο της διασύνδεσης του ΓΕΜΗ με την ΑΑΔΕ.

«Η έναρξη, η διακοπή ή η λήξη των εργασιών, αλλά και οι μετοχικές αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων, θα περνούν απευθείας στην ΑΑΔΕ, μειώνοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και εκσυγχρονίζοντας τις υπάρχουσες υποδομές. Ταυτόχρονα, αυτοματοποιούνται όλες οι συναλλαγές που αφορούν τον υπολογισμό και την πληρωμή των φόρων. Πρόκειται για μία συνολική ποιοτική αναβάθμιση, που θα οδηγήσει σε διαφάνεια των διαδικασιών και ποιοτική βελτίωση των συναλλαγών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη υπηρεσία timologio της ΑΑΔΕ, η οποία απευθύνεται στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν μηχανογραφικό σύστημα έκδοσης και διαβίβασης παραστατικών στο myDATA. Η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη τον περασμένο Αύγουστο και προσφέρει δυνατότητες διαμόρφωσης προφίλ, σύνθεσης πελατολογίου, οργάνωσης προϊόντων και υπηρεσιών και έκδοσης ψηφιακών τιμολογίων.

Επίσης, ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και στη συνεπαγόμενη θετική τροχιά στην οποία έχει μπει η αναπτυξιακή πορεία της επιχειρηματικότητας. «Το 2021 μας αφήνει με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές. Το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί τουλάχιστον κατά 7%, το ποσοστό ανεργίας κινείται υπό του 13%, ενώ αναμένουμε και τους πόρους από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Μέρος αυτών, θα κατευθυνθεί προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την ενίσχυση των εξαγωγών και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Ελπίζουμε ότι οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να ευνοούν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και την επόμενη χρονιά.»