Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΔΟΕΑΠ: Έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους – Όροι και προϋποθέσεις


ΕΔΟΕΑΠ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκτακτη στήριξη στους συνταξιούχους από τον ΕΔΟΕΑΠ – Όροι και προϋποθέσεις

Σε έκτακτη οικονομική στήριξη στους συνταξιούχους-μέλη του με επικουρική σύνταξη έως 400 ευρώ προχωρεί ο ΕΔΟΕΑΠ, με την ευκαιρία των εορτών, για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών της ακρίβειας, εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες του προϋπολογισμού.

Με απόφαση του ΔΣ – και όπως προαναγγέλθηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση – οι συνταξιούχοι αλλά και οι δικαιοδόχοι σύνταξης θα πάρουν ενίσχυση έως 200 ευρώ, βάσει της επικουρικής που λαμβάνουν.

Συγκεκριμένα οι συνταξιούχοι με:

– Επικουρική σύνταξη έως 200 ευρώ (που είναι η μέση επικουρική των ασφαλισμένων eΕΦΚΑ) θα λάβουν ενίσχυση μία επιπλέον σύνταξη

– Επικουρική σύνταξη 201 έως 300 ευρώ θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ

– Επικουρική σύνταξη 301 έως 400 ευρώ θα λάβουν ενίσχυση 100 ευρώ

– Προσωρινή επικουρική σύνταξη 250 ευρώ ή προσωρινή μειωμένη επικουρική σύνταξη 175 ευρώ θα λάβουν ενίσχυση 150 ευρώ

– Δικαιοδόχοι συνταξιούχοι χωρίς περίθαλψη στον ΕΔΟΕΑΠ με σύνταξη μικρότερη των 200 ευρώ θα λάβουν μία επιπλέον σύνταξη.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση καταβολής δύο συντάξεων τον ΕΔΟΕΑΠ (γήρατος, αναπηρίας και δικαιοδόχοι) θα ληφθεί υπόψη το άθροισμα των συντάξεων αυτών.

Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης θα γίνει την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022, εξαντλώντας τις δυνατότητες του προϋπολογισμού 2022. Ενώ οι συνταξιούχοι των 301 έως 400 ευρώ θα λάβουν την ενίσχυση των 100 ευρώ στις 5 Ιανουαρίου 2023 από το σχετικό κονδύλι του προϋπολογισμού 2023. Το συνολικό ποσό που θα δοθεί στους συνταξιούχους θα φτάσει περίπου τις 200.000 ευρώ. Έκτακτη οικονομική ενίσχυση δε θα λάβει κανένας συνταξιούχος-μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ.

Source