Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΚΕΛΦΑ: «Αλαλούμ με τις αιτήσεις για το επίδομα ρεύματος powerpass»

Ακόμα μία «αριστεία» της κυβέρνησης, που έχει να κάνει με τις αιτήσεις για την επιδότηση ρεύματος Power Pass.

Για τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που έχουν ήδη κάνει αίτηση στο Power Pass για το επίδομα ρεύματος και οι οποίοι έπειτα υπέβαλλαν την φορολογική τους δήλωση Ε1 για το 2021, ουσιαστικά η αίτηση που είχαν κάνει για το Power Pass έχει ακυρωθεί!

Πιο συγκεκριμένα, όσοι αρχικά υπέβαλαν την αίτηση για το Power Pass και η οποία βρισκόταν ήδη στο στάδιο της εκκαθάρισης, και υπέβαλαν έπειτα τη φορολογική δήλωση του 2021, χωρίς καμία αλλαγή στην κατοικία τους σε σύγκριση με το φορολογικό έτος 2020, είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση της αίτησης στην πλατφόρμα του Power Pass να μεταβληθεί από «υπό εκκαθάριση» σε «εκκρεμεί υποβολή».

Όπερ σημαίνει ότι όλες οι αιτήσεις για το Power Pass πρέπει να επανελεγχθούν και να υποβληθούν εκ νέου!

Μάλιστα ενώ κατά την υποβολή των αιτήσεων για το Power Pass, απαραίτητα στοιχεία προς συμπλήρωση είναι μεταξύ άλλων τα στοιχεία επικοινωνίας τηλέφωνο και email, κανένα ενημερωτικό μήνυμα δεν έχει έρθει στους πολίτες ώστε να γνωρίζουν ότι χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω ενέργειες!

Η παράταση στην υποβολή των εν λόγω αιτήσεων είναι φανερό πως δεν δόθηκε προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, αλλά λόγω των παλινωδιών της διοίκησης που συνεχίζονται με αμείωτη ένταση!

Απαιτούμε την άμεση διόρθωση του κραυγαλέου αυτού σφάλματος, που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της επιδότησης για πολλούς φορολογούμενους, εν αγνοία τους, και την ικανή παράταση μέχρι τις 31/07/2022 για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων.

29/06/2022
Η Γραμματεία της ΕΚΕΛΦΑ

Source