Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΛΕΠΑ: Συγκέντρωση την Τετάρτη 01/09, στις 8.00 μ.μ., στο Σύνταγμα για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στην ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κλιμακώνοντας την επίθεση σε ότι έχει απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Η μετατροπή της σε ατομική υπόθεση, είναι ένα ακόμα επεισόδιο σε μια αντιλαϊκή πολιτική που στηρίχθηκε και προετοιμάστηκε από όλες τις προηγούμενες Κυβερνήσεις. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί εφαρμογή του νόμου – λαιμητόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ν. Κατρούγκαλου) που έβαλε τις βάσεις για τη διαμόρφωση ενός νέου τοπίου στην ασφάλιση, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίστηκε δραστικά, ανοίγοντας το δρόμο για να κυριαρχήσουν τα κοράκια ασφαλιστικών εταιρειών.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια όσο και αν το προσπαθεί η κυβέρνηση. Απέναντι στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους στο νέο κύμα της πανδημίας, που ξεθεμελιώνει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμά μας απαντάμε με την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας.

Η 10ωρη εργασία, οι απλήρωτες ώρες δουλειάς, η κακοπληρωμένη εργασία, η ατομική διαπραγμάτευση που ξεμοναχιάζει τους εργαζόμενους στα νύχια της εργοδοσίας και ο ατομικός κουμπαράς στην ασφάλιση, δεν θα είναι το δικό μας μέλλον.
 
Καλούμε κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο στη συγκέντρωση την Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη, στις 8.00 μ.μ. στο Σύνταγμα.
 
Σηκώνουμε το ανάστημά μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας, για να παλέψουμε την ανατροπή του νόμου εκτρώματος – Χατζηδάκη κι όλων των άλλων βάρβαρων νόμων που προκαλούν ισχυρές ανατροπές στη ζωή και στην εργασία μας. Δε θα επιτρέψουμε να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα μας στο βωμό του κέρδους. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε να μην περάσει η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, οργανώνουμε την πάλη διεκδικώντας Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους
 
Παλεύουμε:
 
– Για τη κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.
– Για αυξήσεις στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές, για επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.
 
Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές Αθήνας, Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Αττικής,
Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας,
Συνδικάτο Φαρμάκου Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Αττικής – Πειραιά και Νήσων,
Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων Ν. Αττικής,
Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Ν. Αττικής και Νήσων
Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου.
Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής