Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΛΕΠΑ: Το πρόγραμμα εκλογών

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΑΣ!

Συμμετέχουμε – Ψηφίζουμε 5 έως 14 Νοέμβρη
ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

Σε συνέχεια της μαζικότατης Γενικής Συνέλευσης του σωματείου μας, προχωράμε στις αρχαιρεσίες μας το διάστημα 5-14/11, για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και αντιπροσώπων για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών και τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά. Η μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες μας μπορούν να γίνουν φάρος ελπίδας για τους αγώνες που έρχονται και οι οποίοι θα μας βρουν νικητές καθώς το δίκιο είναι με το μέρος μας! Μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τρανή απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι του κλάδου στηρίζουμε και περιφρουρούμε το σωματείο μας.

Το πρόγραμμα των αρχαιρεσιών μας:



*Ψηφίζουμε με: Ταυτότητα ή δίπλωμα, και εφόσον υπάρχει βιβλιάριο υγείας ή κάρτα μέλους ΣΟΕΛ

Καθ’ όλη τη διάρκεια των αρχαιρεσιών θα μπορούν να εγγραφούν και να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες νέοι συνάδελφοι. Κανείς συνάδελφός δεν θα αποκλειστεί για οικονομικούς λόγους από τις αρχαιρεσίες.

Το σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα, σε δύσκολες συνθήκες, οργάνωσε την πάλη των συναδέλφων σε κάθε χώρο δουλείας! Αποτέλεσε ζωντανό πόλο αγωνιστικών διεκδικήσεων και συσπείρωσης παλιών και νέων συναδέλφων, έβαλε φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία, έδωσε μάχες για υπογραφή ΣΣΕ στον κλάδο και απέσπασε κατακτήσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα:
• Κατοχυρώθηκε για πρώτη φορά το πάγιο αίτημα του σχεδίου συλλογικής σύμβασης για χορήγηση του 6μηνου μητρότητας του ΟΑΕΔ στις νέες μητέρες που εργάζονται στον ελεγκτικό κλάδο.
• Πέτυχε την ανανέωση των συμβάσεων δεκάδων συναδέλφων που δούλευαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες έληγαν την περίοδο της πανδημίας.
• Έβαλε φρένο στα σχέδια μεγάλων εργοδοτών του κλάδου να εφαρμόσουν εικονικές αναστολές εργασίας, την ώρα που οι εργαζόμενοι δουλεύαν διπλοβάρδιες στα σπίτια τους.
• Εμπόδισε την χορήγηση υποχρεωτικών αδειών σε συναδέλφους την περίοδο της πανδημίας.
• Παρενέβη έγκαιρα σε χώρους που δε τηρούνταν τα μέτρα υγιεινής και προστασίας. Κατέκτησε τη διενέργεια δωρεάν διαγνωστικών τεστ και τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας με έξοδα των εργοδοτών.
• Απέσπασε οικονομικές κατακτήσεις σε χώρους δουλειάς που οι μισθοί ήταν παγωμένοι για χρόνια.
• Έδωσε απεργιακές μάχες κόντρα στο κλίμα φόβου και καταστολής που επικρατούσε, συναντήθηκε στο δρόμο με δεκάδες νέους συναδέλφους.
• Εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη του σε εργαζομένους άλλων κλάδων που έδωσαν σκληρές μάχες, στους πυρόπληκτους της Αττικής και της Εύβοιας.
 
Το μήνυμα που στείλαμε όλο αυτό το διάστημα ήταν ξεκάθαρο «Κανένας συνάδελφος μόνος του!». Αποτέλεσε «καρφί στο μάτι» της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, η οποία επιστράτευσε κάθε πιθανό και απίθανο μέσο για να περιορίσει τη δράση του σωματείου μας και των υπόλοιπων ταξικών σωματείων. Προμετωπίδα της επίθεσής τους αποτελεί ο αντεργατικός νόμος 4808/2021 που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνη και ο οποίος δίνει συνέχεια και απογειώνει τις αντεργατικές ανατροπές που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δέκα χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις. Ανατρέπει θεμελιακές κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του αγώνα των συνδικάτων! Προσπαθούν για ακόμα μια φορά να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να κρύψουν το δικό τους φόβο απέναντι στα σωματεία και στο οργανωμένο εργατικό κίνημα!

Ό,τι έχουμε κατακτήσει το έχουμε πετύχει συλλογικά, με τους αγώνες μας, την αποφασιστικότητά μας, σε σύγκρουση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, κόντρα σε ψηφισμένους νόμους, κόντρα στα σχέδια του κεφαλαίου.

ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!  
ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ!
Συμμετέχουμε – Ψηφίζουμε 5 έως 14 Νοέμβρη

Παλεύουμε για:
– Άμεση υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ βάσει του σχεδίου που έχει καταρτίσει η ΠΟΛ.
– Άμεση κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη
– Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε.
– Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες του σωματείου, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.
– Πλήρη προστασία του 8ωρού. Καμία απλήρωτη υπερωρία. Διάλειμμα και εκπαιδεύσεις/ σεμινάρια εντός του εργάσιμου χρόνου.
– Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη αργία.
– Προσλήψεις νέων συναδέλφων για τη διαχείριση του τεράστιου όγκου δουλειάς.
– Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων με βάση τα χρόνια εργασίας αποσυνδεδεμένες από εκβιαστικές αξιολογήσεις.
– Επιστροφή όλων των συναδέλφων στους χώρους εργασίας με κάλυψη όλων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας με κόστος των εργοδοτών.