Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΛΘ| Στήριξη στην Επιτροπή Εργαζομένων Deloitte

Η Ένωση Λογιστών Θεσσαλονίκης εκφράζει την στήριξη της στους εργαζόμενους της Deloitte για τη μάχη που δίνουν το τελευταίο διάστημα για αυξήσεις των μισθών αλλά και μια σειρά δίκαια αιτήματα. Η κουβέντα αυτή ξεκίνησε με αποφάσεις των τμημάτων με την πλειοψηφία των συναδέλφων, οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους λόγω χαμηλών αμοιβών αλλά και στα πλαίσια των δυσκολιών που διαμορφώνονται λόγω της αυξημένης ακρίβειας σε βασικά είδη, ηλεκτροδότηση, θέρμανση και ενοίκια.
 
Το τελευταίο διάστημα κάποια τμήματα εργαζόμενων στην Ελεγκτική εταιρεία Deloitte προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με την Διοίκηση του τμήματος Risk Advisory ή οποία με αναβολές και ακυρώσεις αποφεύγει να μιλήσει μαζί τους. Καταγγέλουμε την στάση της Διοίκησης αλλά και συνολικά της εταιρείας γιατί όπως φαίνεται ακολουθούν την ίδια γραμμή, που από την μια δεν δέχεται την ΕΛΘ ως όργανο με το οποίο μπορεί να συζητά για την βελτίωση των όρων εργασίας των εργαζόμενων, στηριζόμενη και στο νόμο- έκτρωμα Χατζηδάκη και από την άλλη δεν δέχεται ούτε τους ίδιους τους εργαζόμενους, έτσι ώστε να ακούσει και να ικανοποιήσει βασικές ανάγκες τους.
 
Οι εργαζόμενοι λοιπόν, αποφάσισαν να απευθυνθούν στην Κεντρική Διοίκηση με μια επιστολή. Στη συνέχεια με πρωτοβουλία της Επιτροπής των εργαζομένων στην Deloitte, προχώρησαν σε εξόρμηση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Technopolis την Τετάρτη 12/10/2022, όπου ενημέρωσαν και συζήτησαν με τους συναδέλφους τους τα αιτήματά τους με σκοπό να πιέσουν την Διοίκηση.
 
Το κρυφτό και οι φήμες για αυξήσεις δεν πρέπει να κάμψουν την κινητοποίηση των εργαζόμενων. Η Διοίκηση μπορεί να χρησιμοποιήσει πολλά κόλπα ώστε να αποσυντονίσει και να διασπάσει την προσπάθεια αυτή γιατί όπως φαίνεται δεν μπορεί να αντιμετωπίσει 120 άτομα τα οποία διεκδικούν αυξήσεις τους μισθούς. Η πρόταση της εργοδοσίας για 1-1 συνομιλίες αποδεικνύει πόσο «φοβάται» την συλλογική δράση των συναδέλφων προσπαθώντας να τους αντιμετωπίσει έναν-έναν που είναι ένας άνισος αγώνας.
 
Η μάχη για διεκδίκηση μέσα στον χώρο δουλειάς θα είναι μακρόχρονη δύσκολη. Οι εργαζόμενοι όμως δεν πρέπει να κάνουν πίσω. Ότι και να τους «τάξουν» η πείρα του ταξικού κινήματος δείχνει ότι δεν δόθηκε τίποτα έτσι παρά μόνο διεκδικήθηκε από το κίνημα και την εργατική τάξη γενικότερα με σκληρούς αγώνες ταξικά προσανατολισμένους.
 
Δίνουμε το επόμενο μας ραντεβού στις 9 Νοέμβρη, στην Πανελλαδική απεργία!
 
Η επιτροπή εργαζομένων στην Deloitte έχει ήδη πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία. Τα αιτήματα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας είναι κοινά για όλο τον κλάδο και σκοπός του Σωματείου είναι να ενισχύσει τέτοιες εστίες αντίστασης και να δημιουργήσει ένα ντόμινο εξελίξεων στον κλάδο. Με όπλο το προσχέδιο Συλλογικής Σύμβασης εργασίας της ΠΟΛ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών) είμαστε εξοπλισμένοι ώστε να ανοίξουμε μια πλατιά συζήτηση και να διαμορφώσουμε πλαίσια Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων ανάλογα με τον χώρο και τις ανάγκες του. Η μάχη αυτή δεν ξεκινά τώρα, η ΕΛΘ ως μέλος της ΠΟΛ ανοίγει την κουβέντα σε χώρους δουλειάς και συναδέλφους για ΣΣΕ από το 2018 και με το αναδιαμορφωμένο προσχέδιο της σύμβασης έχει ξεκινήσει συναντήσεις με εργοδοτικούς φορείς και διοικήσεις εταιρειών.
 
Θα προχωρήσει μπροστά στην απεργία, επίσης σε Γενική Συνέλευση 22 Οκτώβρη στις 11:00π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»
Διεκδικούμε:
• Υπογραφή Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας βάση του επεξεργασμένου σχεδίου της ΠΟΛ
• Αυξήσεις στους μισθούς και σταθερός εργάσιμος χρόνος, 7ωρο-5ημερο-35ωρο, καμία ώρα απλήρωτης υπερωρίας
• Φτηνό ρεύμα, καύσιμα και τρόφιμα για όλο το λαό
• Διαγραφή των χρεών – Κάτω τα χέρια από την εργατική-λαϊκή κατοικία. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.
• Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
• Η μορφή της τηλεργασίας να είναι εθελοντική με δικαίωμα ανάκλησης από τον εργαζόμενο, τα έξοδα της τηλεργασίας να βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον εργοδότη
• Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τον χώρο δουλειάς
 
 
ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΘ ΣΤΙΣ 22/10, 11:00 π.μ., ΣΤΟ ΕΚΘ
 
ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, 10:30π.μ., ΣΤΟ ΑΓ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ!
 
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο,
19/10/2022.
 

Source