Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίου: Ανάδειξη μελών του Περιφερειακού Τμήματος στις εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΙΟΝΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι εκλογές της 19ης Δεκεμβρίου 2021, για την ανάδειξη μελών του Περιφερειακού Τμήματος Ιονίων Νήσων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν υπό συνθήκες πρωτόγνωρες για τα δεδομένα ενός επιστημονικού φορέα. Η άμεση εμπλοκή μελών της Κεντρικής Διοίκησης και κεντρικών στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης, στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής, δημιουργούν έντονο προβληματισμό ενώ σημειωτέα καταγράφεται και η εντυπωσιακή αύξηση των μελών που είχαν δικαίωμα ψήφου, σε σχέση με το 2019, ειδικότερα στα νησιά Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Ζάκυνθο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, χωρίς την στήριξη κομματικών  μηχανισμών, η παράταξή μας “Ενωτική Κίνηση Οικονομολόγων Ιονίου”, σε επίπεδο Περιφέρειας, κατέλαβε τη δεύτερη θέση με ποσοστό 35% εκλέγοντας 2 μέλη στο επταμελές ΔΣ, έναντι 40% της ΠΔΣΟ και τριών μελών, 17,5% των Ανεξάρτητων Οικονομολόγων Επτανήσων και ενός μέλους και 7,6% της ΠΔΚΟ και ενός μέλους.  Όσον αφορά την Κέρκυρα, η οποία αποτελεί το 67% του εκλογικού σώματος, η παράταξή μας, κατέλαβε την πρώτη θέση με ποσοστό 44%, έναντι 30% της ΠΔΣΟ, 18% των Ανεξάρτητων Οικονομολόγων Επτανήσων και 7,6% της ΠΔΚΟ.

Με τις δυνάμεις που μας αναλογούν στο Δ.Σ., αλλά και έξω από αυτό, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα να καταβάλουμε προσπάθειες για την ομαλή λειτουργία και αναβάθμιση του Επιστημονικού μας φορέα, με θέσεις και προτάσεις, όπως βεβαίως πράξαμε και στο παρελθόν. Παράλληλα, ξεκαθαρίζουμε πως θα σταθούμε εμπόδιο στην όποια συστηματική προσπάθεια κομματικοποίησης και υποβάθμισης του θεσμού.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που με την ψήφο τους εμπιστεύτηκαν την παράταξή μας να τους εκπροσωπήσει στο Δ.Σ του τμήματος Ιονίων Νήσων του Ο.Ε.Ε.