Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

Επιστολή ΑΚΙΟΕ σχετικά με την αναγκαία παράταση στο χρόνο εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων

Επιστολή
Της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας
(Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Email: [email protected]

Χανιά, 18/07/2022

Προς
Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Κοινοποίηση:
Κ. Αλέξη Τσίπρα Πρόεδρο του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής  Αριστεράς – Προοδευτική Συμμαχία
Κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη  Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
Κ. Δημήτρη Κουτσούμπα Γενικό Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας
Κ. Ιωάνη Βαρουφάκη Γραμματέα του ΜέΡΑ25
 
Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η συσσώρευση πάσης φύσεως δηλωτικών υποχρεώσεων λόγω της λογιστικής, φορολογικής, εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, αλλά και εξ αιτίας της επιδοματικής πολιτικής του κράτους έχει φέρει τα λογιστικά γραφεία στα πρόθυρα του εμφράγματος με συνέπεια τον αργό ρυθμό υποβολής των φετινών δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα. Την κατάσταση λειτουργίας των γραφείων μας την επιδεινώνει  η επέλαση της πανδημίας covid-19 και η επίμονη άρνηση των αρμοδίων παραγόντων να ρυθμίσουν το ζήτημα της ασθένειας του λογιστή κατά παράβαση του άρθρου 93 Ν. 4764/2020. Στο σημείο αυτό τονίζουμε ότι οφείλει τάχιστα η Διοίκηση να ρυθμίσει γενικότερα το ζήτημα της ασθένειας του λογιστή διευρύνοντας το πεδίο εφαρμογής της παραπάνω διατάξεως και με περιπτώσεις πέραν της covid-19.   

Προκειμένου να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των λογιστικών γραφείων και να υπάρξει αποσυμφόρηση στις διαδικασίες υποβολής των δηλωτικών υποχρεώσεων σας καλούμε να παρέμβετε ώστε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών βάλει ένα τέλος στον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τους συναδέλφους αλλά και την άσκηση του επαγγέλματός μας και να ανακοινώσει άμεσα ικανή παράταση (έως 30/09/2022) στο χρόνο εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για φυσικά και νομικά πρόσωπα.
 
Με Τιμή
Η Συντονιστική Επιτροπή της Ανεξάρτητης Κίνησης Οικονομολόγων Ελλάδας (Α.ΚΙ.Ο.Ε.)

Source