Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – Καλούμε εκ νέου σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17/3 ώρα 10:00

15 Μάρτιος 2021

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - Καλούμε εκ νέου σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17/3 ώρα 10:00

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Καλούμε εκ νέου σε παράσταση  διαμαρτυρίας την Τετάρτη 17/3 ώρα 10:00
 
Ούτε σαν αστείο δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανακοίνωση  της ΑΑΔΕ για παράταση εφαρμογής των MyData έως 1/7, πάρα μόνο σαν εμπαιγμό ενός ολόκληρου κλάδου. Ασφαλώς δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτε καλύτερο απο μια κυβέρνηση που ένα χρόνο τώρα εμπαίζει έναν ολόκληρο λαό προσπαθώντας να τον πείσει ότι αντιμετωπίζει μια πανδημία με προσλήψεις αστυνομικών και αγορές περιπολικών.
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοια αντιμετώπιση πλέον. Φτάνει πια. Όλοι οι συνάδελφοι οφείλουν να δώσουν το παρών στις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα την Τέταρτη 17/3. Στην Αθηνά 10 π.μ. στο Υπουργείο Οικονομικών, στη Θεσσαλονίκη 10 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης και σε όλες τις δράσεις στις άλλες πόλεις.
Αλήθεια συγκαταλέγεται η  απόφαση αυτή στις προτάσεις της «επιστημονικής επιτροπής» της ΠΟΦΕΕ;
 
Το ελάχιστο που απαιτούμε σήμερα είναι:
 
1)   Αναστολή εφαρμογής των  MyData. Πιλοτική εφαρμογή μετά το πέρας της πανδημίας και  μόνο για  τα έσοδα. Απλοποίηση της διαδικασίας για τις μικρές επιχειρήσεις.
2)   Η προθεσμία διαβίβασης στο mydata  να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις προθεσμίες ενημέρωσης των λογιστικών βιβλίων που προβλέπονται στα Ε.Λ.Π.
3)   Δωρεάν εκπαίδευση για την εφαρμογή των ΜΥ DATA από το υπουργείο για όλους τους λογιστές. Δημιουργία ειδικού γραφείου υποστήριξης (help desk) για την πλατφόρμα από το υπουργείο.
4)   Επιδότηση των λογιστών και των μικρών επιχειρήσεων προκειμένου να ανταποκριθούν στην αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού και το στήσιμο της εφαρμογής.
5)   Κατοχύρωση  άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους. Ο μήνας Αύγουστος να καθιερωθεί ως μήνας αδείας των λογιστών.
6)   Παύστε επιτέλους να θέτετε καταληκτικές ημερομηνίες όσων εξαγγέλλετε σε ημέρες αργίας , δεν απευθύνεστε σε ρομπότ .
 
 
ΑΘΗΝΑ 13/03/2021