Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

«Επιχειρηματικότητα 360°» – Ξεκινάει 9 Ιανουαρίου η υποβολή αιτήσεων στο καθεστώς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2022

Την προκήρυξη για το Καθεστώς «Επιχειρηματικότητα 360°» του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 υπέγραψε σήμερα, 28 Δεκεμβρίου 2022, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης.

Η υποβολή των αιτήσεων υπαγωγής στο εν λόγω καθεστώς ενίσχυσης ξεκινάει την 9η Ιανουαρίου με καταληκτική ημερομηνία του κύκλου υποβολών την 10η Απριλίου 2023.

Η «Επιχειρηματικότητα 360°» έρχεται να συμπληρώσει τα υπόλοιπα Καθεστώτα Ενισχύσεων του Αναπτυξιακού Νόμου καθώς απευθύνεται σε επενδυτικά σχέδια που αφορούν σε σημαντικούς τομείς για την εθνική οικονομία, τα οποία δεν εμπίπτουν στις λοιπές ειδικές κατηγορίες.

Ενδεικτικά, στο εν λόγω Καθεστώς μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην αφαλάτωση θαλασσινού νερού σε νησιωτικές περιοχές, την ανακύκλωση, τη δημιουργία κινηματογραφικών στούντιο, τη δημιουργία γηπέδων και κολυμβητηρίων, τη δημιουργία κέντρων αποθεραπείας και αποκατάστασης και οίκων ευγηρίας κ.ά., υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις που ορίζονται στην προκήρυξη.

Από το παρόν Καθεστώς εξαιρούνται τα επενδυτικά σχέδια που εμπίπτουν στα Καθεστώτα Ενισχύσεων της αγροδιατροφής, της μεταποίησης – εφοδιαστικής αλυσίδας, της ενίσχυσης τουριστικών επενδύσεων και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Αναλυτικά, οι επιλέξιμοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ) θα αναρτηθούν στο υποστηρικτικό υλικό της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ (https://ependyseis.mindev.gov.gr) καθώς και το πλήρες κείμενο της προκήρυξης και ειδικότερες πληροφορίες.

Η υποβολή των αιτήσεων θα πραγματοποιείται μέσω του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (https://opsan.mindev.gov.gr) που υποστηρίζει όλο τον «κύκλο ζωής» των επενδυτικών σχεδίων του Αναπτυξιακού Νόμου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Η έναρξη του καθεστώτος ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου για την Επιχειρηματικότητα 360 δημιουργεί το κατάλληλο περιβάλλον για ένα νέο κύκλο σημαντικών επενδύσεων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε μια κρίσιμη για την οικονομία στιγμή λόγω της επερχόμενης ύφεσης στην Ευρώπη το 2023. Συνεχίζουμε με εργατικότητα τη σκληρή προσπάθεια για να αλλάξουμε το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης δήλωσε σχετικά:
«Μέσα σε λιγότερο από έξι μήνες – χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα των προηγούμενων Αναπτυξιακών Νόμων – καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε τέσσερα Καθεστώτα Ενίσχυσης του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως την ισχυρή βούληση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να κινητοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα και να δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις όλων των μεγεθών να δραστηριοποιηθούν σε πολλούς οικονομικούς τομείς. Το τέταρτο κατά σειρά Καθεστώς Ενίσχυσης «Επιχειρηματικότητα 360°» που ενεργοποιούμε, καλύπτει πολλούς και καθοριστικούς για την εθνική οικονομία κλάδους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα οφέλη από αυτό το νέο καθεστώς θα είναι πολλαπλά, στοχεύοντας στις ανάγκες των επιχειρήσεων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους. Με ταχύτητα και ευελιξία, φέρνουμε νέες επενδύσεις, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίες και χαράσσουμε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική για την χώρα».

Source