Πατήστε το πλήκτρο "Enter" για να μεταβείτε στο περιεχόμενο

ΕΦΕΕ Άρτας-Φιλιππιάδας: Αναστέλλεται τελικά η απόφαση της ΑΑΔΕ στο κομμάτι που αφορά τη μεταφορά φορολογικής έδρας χωριών του Δήμου Αρταίων και Κεντρικών Τζουμέρκων στη ΔΟΥ Πρέβεζας

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
Ε.Φ.Ε.Ε.Α.Φ.


Αναστέλλεται τελικά η απόφαση της ΑΑΔΕ στο κομμάτι που αφορά τη μεταφορά φορολογικής έδρας χωριών του Δήμου Αρταίων και Κεντρικών Τζουμέρκων στη ΔΟΥ Πρέβεζας, τα οποία και παραμένουν ως έχουν, δηλαδή στη ΔΟΥ Άρτας. Η απόφαση αυτή που αφορούσε την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της φορολογικής διοίκησης με επανακαθορισμό των φορολογικών εδρών βάσει του ταχυδρομικού κώδικα, αν θα είχε εφαρμοστεί θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους των χωριών αυτών που θα υποχρεώνονταν ουσιαστικά να αλλάξουν φορολογική έδρα, με τη νέα όμως έδρα να είναι σε άλλο, γειτονικό νομό.

Μετά από άμεση παρέμβαση της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας ΕΦΕΕΑ-Φ, (υπήρξε παρέμβαση και από το Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας κύριο Μιχάλη Νικολάου), το θέμα το έφεραν στη Βουλή με ερώτησή τους οι δυο βουλευτές Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Όλγα Γεροβασίλη και του ΚΙΝΑΛ κύριος Χρήστος Γκόκας ζητώντας να τροποποιηθεί η απόφαση στο σκέλος που αφορούσε τα χωριά της Άρτας και αυτά να εξαιρεθούν από τη μεταφορά φορολογικής έδρας.

Ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κύριος  Γιώργος Πιτσιλής, τροποποίησε τη σχετική απόφασή του εξαιρώντας ουσιαστικά τα χωριά της Άρτας που θίγονταν από αυτή την απόφαση. Όμως δεν ήταν τα μόνα που εξαιρέθηκαν, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας ανέκυπτε το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, με χωριά και οικισμούς να μεταφέρονται φορολογικά σε ΔΟΥ εκτός της περιφερειακής τους ενότητας. Προκειμένου λοιπόν να εξαλειφθεί το πρόβλημα έγινε διόρθωση του σφάλματος, όπως φαίνεται και στο ΦΕΚ.

Μάλιστα, το σκεπτικό της τροποποίησης της αρχικής απόφασης, αποτελεί ουσιαστικά το σκεπτικό και τη πρόταση της ΕΦΕΕΑ-Φ που περιλαμβάνονταν στην επιστολή μας προς την ΑΑΔΕ που στάλθηκε 30/04/2022 διαμέσου της ΠΟΦΕΕ, δηλαδή την “ανάγκη αναστολής της ισχύος διατάξεων αυτής, προκειμένου να εναρμονιστούν ορισμένοι Ταχυδρομικοί Κώδικες με τα διοικητικά όρια των Περιφερειακών Ενοτήτων”.

Άρτα 6/5/2022

Ο Πρόεδρος της ΕΦΕΕΑ-Φ
Γιώργος Θεοδόσης

Σχετικό ΦΕΚ

Source